Centar Subotice ubuduće bez teškog teretnog saobraćaja

SUBOTICA: Regulisanjem režima na pojedinim saobraćajnicama u Subotici, počelo je izmeštanje teškog teretnog saobraćaja iz centra, saopštili su danas predstavnici Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“.

 

Kako je na konferenciji za novinare iznela direktorka Direkcije Snežana Pejčić, postavljeno je nekoliko saobraćajnih znakova koji usmeravaju teretni saobraćaj u suprotnom pravcu od dosadašnjeg.

„Postavljeno je po sedam znakova obaveznog smera, dopunskih tabli i putokaza koji usmeravaju ka Kelebiji, odnosno Javnim skladištima, a njihovo postavljanje koštalo je oko 150.000 dinara. Mislimo da su ovo minimalna ulaganja koja će doneti značajno kvalitetniji život Subotičana, pogotovo onih koji žive u centru“, rekla je ona.

Izmeštanje teretnog saobraćaja nastalo je na osnovu zaključaka i rešenja predviđenih saobraćajnom studijom koju je još 2007. izradio Saobraćajni fakultet iz Beograda, i to u tri faze.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Subotice zaduženog za oblast infrastrukture Nebojše Janjića, teški teretni saobraćaj koji je do sada prolazio kroz zaštićeno gradsko jezgro zabranjen je zarad povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 28, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *