Gastronomi na Spensu

Temerin: Poslovno turistička manifestacija „Rogalj“ i susret poljoprivrednika pod nazivom „Dobar dan domaćine“, u organizaciji „Agroprofita“ i lista „Gazdinstvo“ iz Novog Sada, okupiće vojođanske turističke i gastronomske priredbe.

        Zajednička promocija bića u subotu, 18. decembra u SPC Vojvodina u Novom Sadu. List „Dnevnik“ je medijski sponzor i u narednih nekoliko dana, predstaviće manifestacije koje su najavile dolazak. Gotovo sigurno je da će se na Spensu pojaviti i Eko centar „Vodomar 05'“ iz Temerina organizator šest Pasuljijada, koje po broju učesnika i poseti predstavljaju jednu od vodećih na području Vojvodine. Priliku sigurno neće propustiti ni organizatori drugih gastronomskih manifestacija, kao što je Sajam vina, Siriško prelo, udruženja i aktiva žena, i mnogi drugi iz naše opštine.
        Na okupu će biti i organizatori Kupusijade, Pihtijade, Slanijade, Kobasicijade, majstori kotlića…
        Po tradiciji krajem januara Temerin je domaćin Međunarodnog sajma Vina.
        Više desetina hiljada ljudi, obično poslednjeg vikenda u februaru pohrli u Turiju, paorsko selo u srcu bačke ravnice, na Kobasicijadu, svečanost koja slavi dobru hranu i neguje stare običaje. Svake godine Ginisov rekord u dužini spravljene kobasice se povećava. Kobasicijada se organizuje već 26 godina, a na prošloj manifestaciji ostvaren je rekord od 2.206 metara duge poslastice, koja se sprema od mesa tovljenika, paprike, soli, bibera i belog luka.

Autor: Mile Milojević
Datum: 01, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *