Referendum za mesni samodoprinos

Temerin: Članovi Saveta Prve mesne zajednice Temerin prihvatili su izveštaj o troškovima obeležavanja Dana prve mesne zajednice Ilindana– od 538.500 dinara.

         Ugovor o realizaciji zajedničkog IPA projekta Mađarska-Srbija, u kojem su učestvovali Temerin, Srbobran i Janošhalma iz Mađarske biće potpisan 20. a ne 5. oktobra, kako je najavljeno, u Segedinu. Temerin računa na sredstva od 10.000 evra koja će se koristiti za nabavku razglasa i druge opreme za potrebe manifestacija kao što su Južnobački festival ludaje, Pasuljijada i aktivnosti drugih civilnih organizacija.
        Poslednjeg dana avgusta na području Prve mesne zajednice Temerin istakao je mesni samodoprinos od 3 odsto na neto zarade. U MZ Staro Đurđevo i Bački Jarak samodoprinos ističe 31. decembra, a u MZ Sirig 31. januar iduće godine.
        Savet Prve mesne zajednice je početkom godine usvojio finansijski plan za celu godinu od 22 miliona dinara. Do kraja jula ostvareno je nešto više od 16 milona dinara. To će biti dovoljno za realizaciju odluka o finansiranju društvenih organizacija, udruženja i sportskih klubova. Preostalih pet miliona planirano je za održavanje zgrade mesne zajednice, popravku trotoara i lokalnih saobraćajnica.
        Prema rečima Tibora Puškaša, predsednika Saveta – postoje inicijative da se na nivou opštine Temerin početkom 2011. godine raspiše zajednički referendum za uvođenje mesnog samodoprinosa od 2 odsto, za period od 10 godina.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *