Veliko slavlje na „Maloj Grbavici“ za skok na drugo mesto

Budisava: FK „Dinamo“ (Budisava) – FK „Partizan“ (Susek) 2 : 0 (0 : 0)

        „Partizan“ iz Suseka je na derbi kola u Budisavu došao kao drugoplasirana ekipa na tabeli, koja u prethodnih šest prvenstvenih kola ne samo da nije izgubila ni jedan meč, već nije primila ni jedan gol. Uz to „Dinamo“ je bio oslabljen izostankom trojice standardnih igrača Željka Piljka, Miloša Mitrića i Danijela Božokija, pa je gostima pripala uloga blagog favorita.
        Međutim, „plavi“ sa „male Grbavice“ se sa tim nisu slagali, pa su o prvog sudijinog zvižduka krenuli agresivno i napadački. U toku prvog poluvremena, Susečani su pripretili u dva-tri navrata šutevima sa distance, kao i iz prekida, gde je trebalo da zbog visine svojih igrača imaju dominaciju u skoku, ali odbrana domaćih na čelu sa kapitenom Mićom Ašćerićem i juče sjajnim Sašom Pintekom lako otklanjala svaku opasnost. Sve ostalo što je viđeno u tom delu igre prikazali su „Dinamovci“, koji su uz malo spretnosti i sportske sreće mogli doći do ubedljivog vođstva. Između ostalog, zabeležili smo solo-prodor Radoslava Milutinova kao i još njegov šut iskosa pravo u protivničkog golmana, zatim udarac glavom Nikole Tepića pravo u prečku, dva proboja po boku oporavljenog Nikole Perduha, šut glavom Vladimira Petrovića posle kornera kada je protivnički štoper loptu izbio sa same gol linije, tri vrlo opasna pokušaja Bogdana Grbića…
        U drugom poluvremenu fudbaleri „Partizana“ su u određenoj meri uspostavili ravnotežu, pa su u tri navrata bili blizu vođstva: prvo su iz slobodnog udarca pogodili prečku, potom je njihov napadač posle još jednog prekida glavom šutirao tik pored stative, da bi na kraju loše izveli „slobodnjak“ iz obećavajuće pozicije. Sa druge strane, i domaći su nastavili sa atacima, a najopasniji od njih je bio u 72. minutu, kada je Bogdan Grbić „ukrao“ loptu protivničkim štoperima i krenuo sam ka golu, ali mlako šutirao. Sam finiš utakmice je bio više nego uzbudljiv, a tome su doprinele i tri izmene koje su unele dodatnu svežinu u redove Budisavčana. Tim sa „male Grbavice“ je do prednosti došao u 83. minutu, kada je Branislav Stankov centrirao sa leve strane, a Bogdan Grbić se „ušunjao“ iza leđa gostujuće odbrane i glavom velemajstorski lobovao protivničkog čuvara mreže, nakon čega je usledila do sada nikad viđena erupcija oduševljenja na Sportskom centru u Budisavi. Inače, ovo je bio prvi pogodak koji je primila ekipa „Partizana“ iz Suseka u tekućem prvenstvu, nakon čitavih 623 minuta igre! Radost domaćih igrača i navijača se još nije ni stišala, a iskusni Aleksandar Stanić se u 84. minutu najbolje snašao u kaznenom prostoru Susečana i na efektan način rešio pitanje pobednika ove izuzetno uzbudljive i zanimljive utakmice. U poslednjih deset minuta (računajući i nadoknadu) gosti su imali jednu šansu da ublaže poraz, dok su domaći propustili dve prilike da još ubedljivije savladaju velikog rivala, ali se rezultat, ipak, nije menjao – 2 : 0 za „Dinamo“. Nakon dva zvanična, usledilo je i „treće“ poluvreme u klupskim prostorijama, koje je trajalo daleko duže od 45 minuta i u kome su igrači, stručni štab, uprava i navijači Budisavčana dali sebi oduška posle ove više nego značajne pobede.
         FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sabo, Milan Maljurić, Vladimir Petković, Saša Pintek, Milorad Ašćerić, Miroslav Velicki, Nikola Perduh (od 71. Predrag Paćuk), Nebojša Tepić (od 56. Stankov Branislav), Bogdan Grbić, Radoslav Milutinov, Nikola Tepić (od 61. Aleksandar Stanić). U redovima Budisavčana žute kartone su dobili Radoslav Milutinov i Saša Pintek, dok su strelci za „plave“ bili Bogdan Grbić u 83. i Aleksandar Stanić u 84. minutu.

Na fotografiji: startna postava „Dinama“ sa predsednikom Draganom Rađenom
pred derbi meč sa „Partizanom“ iz Suseka
(„Mala Grbavica“ u Budisavi, 29. septembar 2010. godine).

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 30, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *