Počeo Grožđebal u Karlovcima

Sremski Karlovci: Karlovačka berba grožđa, koja se održava jubilarni 80. put, počela je danas u Sremskim Karlovcima i trajaće do 3. oktobra.

         Popularni „Grožđebal“ zvanično će biti otvoren večerašnjom izložbom u 18.00 u dvorcu „Ilion“, pod nazivom „Karlovački vinari i vinogradari“.
        Tokom vinogradarske manifestacije na kojoj će biti predstavljena razna vina, u Sremskim Karlovcima publika će imati priliku da čuje mnoga imena domaće muzičke scene poput „Riblje čorbe“, „Lav hantersa“ i Vlade Georgijeva.
        Poseban program očekuje najmlađe, kroz veliki broj muzičkih priredbi i pozorišnih predstava, koji će biti izvedeni na pozornici na trgu u Sremskim Karlovcima i u prostorijama Ekološkog centra.
        Predsednik Opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović uputio je danas poziv svima da posete 80. po redu Karlovačku berbu grožđa.
        „Sremski Karlovci u narednim danima predstavljaće atraktivan prostor, koji će svojim posetiocima priuštiti jedinstvenu kulturnu, turističku i privrednu ponudu karakterističnu za ovu sredinu“, rekao je Filipović na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *