Oslabljeni „Dinamo“ slavio u Ledincima

FK „Vinogradar“ (Ledinci) – FK „Dinamo“ (Budisava) 1 : 2 (0 : 0)

        Nakon stratne pobede protiv „Ajaksa“, Budisavčane je u drugom kolu čekalo vrlo teško gostovanje na uvek neugodnom terenu u Ledincima, na koje je ekspedicija „Dinama“ krenula značajno oslabljena. U odnosu na ekipu koja se u prvom kolu suprostavila Novosađanima nedostajali su golman Mladenović (svadba) i štoperi Pintek (svadba) i Božoki (delegiran da sudi), dok se štoper Piljak tek ove sedmice vraća sa mora iz Grčke. Uz to, vezista Radoslav Milutinov se još nije oporavio od povrede ramena, pa je meč protiv „Vinogradara“ presedeo na klupi, dok povratnik iz „Jugovića“ Miroslav Velicki pravo nastupa stiče tek u narednom kolu. Sa druge strane, nakon povratka sa mora ekipi se pridružio štoper Petrović, dok se u rad prethodne sedmice uključio i iskusni Preradović, što je, činilo se, bilo nedovoljno da nadomesti sve nabrojane izostanke.
        Ipak, sastav za koji je opredelio trener Goran Nakomčić se iznenađujuće čvrstom i borbenom igrom suprostavio motivisanim domaćim igračima, na terenu koji je toliko uzak i kratak da jedva ispunjava uslove za takmičenje. Zbog dimenzija terena, ali i zbog izuzetno neravne podloge, u prvom poluvremenu sve sva igra svodila uglavnom na dugačke lopte i „preskakanje“, gotovo bez šansi i na jednoj i na drugoj strani. Već na početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu, za domaće je dosuđen u najmanju ruku sumnjiv prekršaj na 35 metara od našeg gola, a izvođač je ošto šutirao i iznenadio sedamnaestogodišnjeg golmana Marka Majkića, tako da je lopta iznad njegove glave završila u mreži. Ovaj pogodak je donekle demoralisao goste, ali su se oni postepeno „vraćali“ u utakmicu i, kako je vreme odmicalo, preuzimali konce igre u svoje ruke. Nakon nekoliko polušansi i pokušaja sa distance, dvadesetak minuta pre kraja Aleksandar Stanić je „spojio“ Miloša Mitrića sa golom, ovaj je utrčao u kazneni prostor i već prošao domaćeg golmana, koji ga je oborio klizećim startom. Na opšte iznenađenje svih pristunih, sudija je prekršaj „izvukao“ van šesnaesterca, a golmana samo opomenuo žutim kartonom. Samo pet minuta kasnije Stanić je izveo slobodan udarac, lopta mu se odbila nazad od živog zida, a novi udarac ka golu „Vinogradara“ je neko iz domaće odbrane zaustavio obema rukama, no sudijska pištaljka je ostala nema. U tom periodu i Ledinčani su imali kolosalnu šansu da overe pobedu, ali se golman Majkić iskupio za prethodnu grešku i u jednom napadu dva puta bravurozno intervenisao. Najzad, u 85. minutu Miloš Mitrić je sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara od gola domaćih i prosto „pocepao“ mrežu u daljim rašljama za sasvim saluženo izjednačenje. No, mlada i poletna ekipa „Dinama“ se nije zadovoljavala remijem, pa je u 88. minutu Bogdan Grbić vešto iskoristio upotrebljivo dodavanje koje je sa desne strane uputio Milan Maljurić i ne toliko jakim koliko preciznim udarcem po zemlji doneo veliku radost svojim saigračima. Do kraja, uključujući i četiri minuta nadoknade, Ledinčani su na sve načine pokušavali da dođu bar do boda, ali su se Budisavčani herojski branili i odbranili, a još jednom se istakao golman Majkić koji je panterskom intervencijom odbranio vrlo opasan šut iz slobodnog udarca. Nakon poslednjeg sudijinog zvižduka „plavi“ su poleteli jedan drugom u zagrljaj da podele radost, dok su domaći ostali u potpunoj neverici ne shvatajući kako su u poslednih pet minuta na svom terenu dozvolili takav preokret. U redovima „Dinama“ svih četrnaest igrača koji su nastupili zaslužuju pohvale za trud i borbenost, a posebno su se istakli Mića Ašćerić i Vladimir Petković u odbrani, Bogdan Grbić, Nebojša Tepić i Aleksandar Stanić u veznom redu i Miloš Mitrić u napadu.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Marko Majkić, Milan Maljurić, Vladimir Petković, Mića Ašćerić, Nikola Perduh (od 61' Ivan Preradović), Bogdan Grbić, Nikola Tepić (od 66' Boško Stojanović), Nebojša Tepić, Miloš Mitrić, Aleksandar Stanić, Branislav Stankov (od 71' Vanja Sabo). Golove za Budisavčane su, kao što smo već napisali, postigli Miloš Mitrić i Bogdan Grbić, dok su žute karone u našem timu dobili Miloš Mitrić i Aleksandar Stanić.

Autor: Redakcija
Datum: 30, 08, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *