Održana godišnja skupština crvenog krsta opštine Žabalj

Žabalj: U petak 27. 08. 2010. godine u velikoj sali Skupštine opštine Žabalj održana je izborna Skupština Crvenog krsta Žabalj. Skupštini je prisustvovao 21 delegat iz sva četiri Crvena krsta naseljenih mesta od 25 što je bilo dovoljno za nesmetan rad.

        Skupština je usvojila sva dokumenta koja su bila predložena, a posebno je pozdravljeno to što je Crveni krst Žabalj dobio priznanje „Najhumanija sredina“ za 2009. godinu. Zatim se prešlo na izbore te je većinom glasova izabran predsednik CK Žabalj, Saša Sivčević iz Đurđeva. Za podpredsednika je izabran Stanimir Trivunović, takođe iz Đurđeva. Izabran je i novi Upravni odbor CK Žabalj u sastavu: Gordana Lekić sekretar CK Žabalj; Sava Stojšić iz Žablja, Urač Laslo, sekretar CK Gospođinci i Ivica Salamun iz Gospođinaca, Zorica Trifunović – Stojković, sekretar CK Čurug i Slavica Trifunović iz Čuruga, te Nedeljko Bojanić sekretar CK Đurđevo i Stanimir Trivunović iz Đurđeva. Deveti član Upravnog odbora po funkciji je predsednik CK Žabalj Saša Sivčević. Izabran je i Nadzorni odbor, a njegovi članovi su: Jordanka Klisara i Dubravka Tatarski.
        Delegat CK Žabalj za Skupštinu CK Vojvodine je Saša Sivčević, predsednik CK Žabalj. Za sekretara je ponovo imenovana Dragica Stojšić iz Žablja. Skupštini je takođe predstavljeno i kako su stradale prostorije Crvenog krsta Žabalj u nedavnom nevremenu kada je otpao plafon i sve se našlo u vodi zbog čega je potrebno izvršiti sanaciju istih.
        Druženje je nastavljeno uz skroman koktel gde su glavne teme razgovora bile CK i dobrovoljno davalaštvo krvi.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 30, 08, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *