Podrška manifestacionom turizmu

Temerin je po tradiciji krajem maja i početkom juna u znaku manifestacija koje po obimu i kvalitetu prevazilaze okvire lokalne sredine.

        U okviru manifestacije „Dani Jegričke“ u Temerinu je otvoren Informativni centar na obali ove autohtone vojvođanske reke. Koristiće ga naučno istraživačke i ekološke-obrazovne grupe, školske ekskurzije, građani i turisti. U okviru centra dominira sojenica sa terasama, maketa velikog rečnog broda, sređena obala sa čamcima.
        U Temerinu je u subotu održan izbor najboljih 12 vina Vojvodine. U konkurenciji belih vina pobednik je italijanski rizling Vinarije Šukac iz Sremske Kamenice, ispred „šardonea“ Vinarije Adžić iz Temerina i „župljanke“ Karolja Menđana iz Mužlje.
        Veoma jaka je bila konkurencija u kategoriji crnih vina. Pobednik je „merlot“ Popović-Feher iz Srbobrana, ispred „vranca“ Starog podruma iz Bačkog Jarka i „caberne-sovinjona“ Đerđa Janeka iz Sente.
        Najvišu ocenu stručnog žirija dobila je „rosana“ Vinarije Vindulo iz Temerina u kategoriji „rose“, a nagrađena je i Vinarija Šukac. Kod desertnih vina nagrađeni su Miodrag Petrović iz Novog Sada, Đorđe Vojnović iz Ledinaca i Podrum „Probus“ iz Sremskih Karlovaca. Održano je i takmičenje u kuvanju ovčijeg parpikaša. Prvo mesto osvojila je ekipa preduzeća „Vargas“, drugo Hofi Cuki, treće MKUD „Sirmai Karolj“.
        U subotu je u Restoranu Kod Bažana održano tradicionalno druženje Vrbljanaca i njihovih prijatelja. Sportska hala u Temerinu u subotu je bila u znaku Prvog dečijeg festivala kolibri-star. Nastupilo je 32 takmičara, koji su imali burnu podršku sa tribina. U konkurenciji mališana od 6 do 10 godina prvo mesto osvojio je Nikolet Oros, drugo Jelena Simić, a treće Sabolč Loc. U starijoj grupi pobednik je Kiril Vasiljev, ispred Anje Mihajlović i Jelene Jurašinović.
        Podsetimo, od 3. do 5. juna Temerin je domaćin Šesti pasuljijade-Bin festivala. Očekuje se učešće više od 300 ekipa i bogat kulturno zabavni program.

Autor: Mile Milojević
Datum: 31, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *