„Više od igre“ – kultna serija snimana u Titelu ponovo na malim ekranima

Od prošlog utorka, svakim radnim danom u 11 časova na Prvom programu RTS-a, počelo je da se reprizira jedno od prvih velikih televizijskih ostvarenja proslavljenog reditelja Zdravka Šotre serija „Više od igre“.

        Snimana je davne 1975. godine na nekoliko lokacija u Titelu ali je bila dve godine u bunkeru jer prikazuje predratnu građansku Srbiju. Sastavljena je od devet epizoda, a radnja se odvija u Gradini, izmišljenoj varošici u Srbiji i prati zbivanja u periodu od 1931. do 1941. Godina 1931. je godina u kojoj besne teror diktature i velika ekonomska kriza; 1937. je godina preporoda naprednog radničkog pokreta i sudara progresivnog čovečanstva sa fašizmom, a 1941. je godina ustanka i revolucije.


         Poseban segment serije čini i rivalstvo između dva fudbalska kluba – „Građanskog“ i „Radničkog“, gde je igra sa loptom samo povod, a sve ono „više od igre“ je suština. Uloge tumače: Petar Božović, Ljiljana Dragutinović, Nikola Simić, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Nikola Milić, Velimir Životić, Žika Milenković, Mića Tomić, Ljubica Ković, Slobodan Đurić, Vojislav Brajović, Dragoljub Milosavljević Gula, Jelena Žigon, Mihailo-Bata Paskaljević i Ivan Bekjarev, a u nekoliko epizodnih uloga se pojavljuju i neki Titeljani.


        Opširnije u štampanom izdanju Ravnica INFO koje možete kupiti na kioscima u subotu, 29. maja 2010.!

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 25, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *