Seoske kuće za izbeglice u Vojvodini

U nastavku pružanja pomoći izbeglim, prognanim ili raseljenim osobama u Vojvodini, biće otkupljeno još 35 seoskih kuća s okućnicama, koje biti ustupljene izbegličkim porodicama s područja Novog Sada i još pet vojvođanskih gradova, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije.

         Na osnovu odluke Vlade Vojvodine, stvaraju se i uslovi za zatvaranje preostala dva kolektivna centra za smeštaj izbeglih i raseljenih u pokrajini, istaknuto je na prvoj ovogodišnjoj sednici pokrajinskog Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica.

        Za stambeno zbrinjavanje sadašnjih stanara kolektivnih centara u Kovinu i Pančevu ove godine je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno ukupno 88 miliona dinara, a posredstvom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima biće nastavljene i druge mere.

        Pokrenut je postupak javne nabavke poljoprivredne mehanizacije namenjene povratničkim poljoprivrednim zadrugama u Hrvatskoj i BiH, a idućeg meseca će, sopstvenim finansijskim sredstvima Fonda, biti otkupljeno još pet seoskih kuća u pokrajini.

Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 26, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *