Obeležili dan škole

Šajkaš, Mošorin: U petak 21. maja Osnovna škola „Isidora Sekulić“ u Šajkašu i Mošorinu obeležila je Dan škole. Tim povodom održane su dve nezavisne priredbe, jedna u Mošorinu, a druga u Šajkašu, koje su uz pomoć svojih nastavnika i učitelja izveli učenici iz svih odeljenja.

        Priredbe su imale svoj kulturno-obrazovni i spotsko-zabavni deo. Proslavi Dana škole prisustvovali su Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel, te predsednici mesnih zajednica Šajkaša i Mošorina. Ekipa Ravnice INFO pratila je program proslave u Šajkašu.
        Na početku programa koji se odvijao u višenamenskom holu, školski hor je izveo himnu škole. Izvedeno je nekoliko skečeva kao i koreografije plesnih grupa i grupe džez baleta. Neki učenici su pokazali svoje umeće sviranja pojedinih muzičkih instrumenata. Deca su pevala pesmice na srpskom, ruskom, engleskom, španskom pa čak i na kineskom jeziku. Folklorni ansambl KUD-a „Šajkaš“, koji čine deca osnovnoškolskog uzrasta, izveo je splet narodnih igara.


        Nakon folklora, veliki školski hol je za tili časak pretvoren u sportski poligon. Učenici su se takmičili u raznim igrama, najviše igrama s loptom. Posebno su zanimljiva bila takmičenja pojedinaca u vođenju tri lopte, hvatanju lopti, pretakanju vode iz jedne flaše u drugu uz pomoć usta. Svaka ekipa imala je navijače koji su bučno, ali korektno, podržavali svoje predstavnike.


        Po završetku programa za goste i sve radnike škole iz Šajkaša i Mošorina pripremljen je zajedniči ručak.

Autor: N. D. T.
Datum: 27, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *