Položen kamen-temeljac nove sportske hale u Gospođincima

Gospođinci, Novi Sad: Posle više od jednog veka postojanja, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić položio je danas kamen-temeljac za izgradnju nove fiskulturne sale.

        Započeti radovi na izgradnji sportskog objekta u Gospođincima, posle Đurđeva i Čuruga, označili su još jednu investiciju u žabaljskoj opštine, čiju izgradnju finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Vrednost nove fiskulturne sale iznosi 40,4 miliona dinara.
        – Već decenijama država nije imala ovoliku investiciju u Gospođincima. Veliko jer zadovoljstvo što će Gospođinci dobiti sportsku halu, koja će biti mesto gde će se deca baviti sportom, ali koja će biti i središte društvenog života za celo ovo selo – izjavio je predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić i dodao da je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine do sada u razvoj opštine Žabalj, u izgradnju infrastrukturnih objekata, industrijski park, u škole i druge društvene delatnosti u više naseljenih mesta, do sada investirao skoro 280 miliona dinara, što je iznos jednog opštinskog budžeta namenjenog razvoju.
        Na mestu gde će, prema rečima Pajtića, već do početka nove školske godine biti izgrađena sportska hala, okupili su se učenici i nastavnici ove škole, meštani, predstavnici opštine Žabalj sa predsednikom opštine Brankom Stajićem i drugi gosti.
        Osnovnu školi „Žarko Zrenjanin“ pohađa oko 360 učenika. Nastava fizičkog u zimskom periodu održava se u dve učionice, a po lepom vremenu učenici koriste otvoren seoski teren udaljen 250 metara od škole. Nova fiskulturna sala biće veća od hiljadu kvadratnih metara i, osim prostora za održavanje nastave fizičkog, imaće i tribine za gledaoce, prateće prostorije, a holom će biti spojena sa postojećim objektom škole.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 29, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *