Početak realizacije omladinskog projekta „Pogledaj me“

Novi Sad: Fakultet za sport i turizam – TIMS, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, počinje da realizuje omladinski video projekat „Pogledaj me“ – omladinski festival kratkog filma putem interneta, o kojem je bilo reči na današnjoj konferenciji za novinare.

        Na konferenciji su predstavljeni kratki edukativno-promotivni spotovi o sportu, turizmu i kulturi, koji su snimljeni u saradnji sa poznatim ličnostima iz sveta zabave, sporta, turizma, kulture i medija. Ovi kratki filmovi predstavljaju poziv mladima da učestvuju i putem interneta pošalju svoj video materijal.
        Na konferenciji su govorili pomoćnik sekretara za sport i omladinu Tatjana Banjanin Pejić, dekan Fakulteta za sport i turizam prof. dr Zlatko Ahmetović, PR projekta „Pogledaj me“ Ana Kriško, moderator konferencije i menadžer projekta Goran Tomka.


        Cilj projekta je, kako su naveli, da se aktivnosti kojima se mladi bave afirmišu i promovišu na društvenim internet mrežama, poput „Facebook-a“, s obzirom na to da veliki broj mladih najviše vremena provodi na internetu. Oblasti kojima se ovaj festival bavi su sport, turizam i kultura.
        Tanja Banjnain Pejić je rekla da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu kroz Akcioni plan politike za mlade u Vojvodini podržava projekte kroz koje se podstiče kreativnost i uspešan rast i razvoj mladih ljudi. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će i ubuduće da prepoznaje značaj ovakvih programa i davaće punu podršku projektima i aktivnostima, koji za cilj imaju odgovore, pre svega, na potrebe omladinske populacije u Vojvodini i povezivanje na obrazovnom, kulturnom i društvenom nivou, kao i stvaranju uslova za razvoj identiteta i potencijala mladih i njihovog produktivnog odnosa sa društvom u kome žive.


        Mladi koji žele da učestvuju u projektu, najpre treba da odaberu kategoriju i način snimanja filma, koji ne treba da bude duži od 100 sec. Filmovi se postavljaju na neke od portala kao što je „Youtube“ i biće linkovani sa adresom www.pogledajme.net. Iz svake kategorije, stručni žiri će dodeliti po jednu nagradu. Nagrade su u vidu fonda, gde će se sa dobitnicima nagrada sagledati mogućnosti za ulaganje tog novca. Prijave traju od 1. maja do 1. juna.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 29, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *