Prvomajska čestitka potpredsednice Skupštine APV Maje Sedlarević

Novi Sad: Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević uputila je danas čestitku svim građanima i građankama Vojvodine povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

        Potpredsednica Sedlarević je naglasila da građani i građanke Vojvodine nisu suočeni samo sa nedovoljnim privrednim razvojem, nezaposlenošću i sa siromaštvom koje iz toga proizilazi, već i sa brojnim primerima lošeg položaja zaposlenih i lošim životnim standardom njih i njihovih porodica.

       „Nažalost, na dan kada bi trebalo da proslavljamo rad, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, moramo da ukažemo da razloga za slavlje nema baš puno jer se sa socijalnom i ekonomskom nesigurnošću svakodnevno suočavaju i nezaposleni i veliki broj radnika koji rade u teškim uslovima, koji ne primaju plate ili su one nedovoljne. Rešavanje ovih problema je prioritet od kojeg ni jednog jedinog dana u godini ne sme da odustane ni država, ali ni sami radnici“, ocenila je Sedlarevićeva.

       Ona je ukazala na značaj sindikalnih organizacija u ostvarivanju radnih prava, ali i na potrebu veće solidarnosti i razumevanja među zaposlenima, kao i na značaj socijalnog dijaloga.

     „Međunarodni praznik rada jeste dan kada svi ponovo moramo da se prisetimo da bez afirmacije rada i solidarnosti nema ni ljudskog dostojanstva, ni društvenog napretka“, naglasila je potpredsednica Sedlarević i ocenila da su preduzeća i resursi koja su vraćena u nadležnost AP Vojvodine, poput „Vojvodina voda“ i „Vojvodina šuma“, u boljoj poziciji nego ranije.

      „Iz tih razloga očekujem da će, pored otvaranja radnih mesta, povratkom nadležnosti i imovine AP Vojvodini, pokrajinska administracija biti u prilici da obezbedi bolje uslove rada za svoje građane. Nadamo se da će u narednih godinu dana ekonomska kriza postati samo ružna prošlost i da ćemo sledeći 1. maj dočekati sa većim platama, boljim standardom i izvesnijom budućnošću“, istakla je potpredsednica Sedlarević.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 29, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *