Popravka krova nove škole i toplovoda

Temerin: Investiciona ulaganja, informacije o radu Opštinskog veća opštine Temerin.



        Preduzeće za projektovanje „Kon-bau“ završilo je projekat zamene krova na novoj školi u MZ staro Đurđevo. Krov, koji je pokriven zapaljivim poliuretanskim panelima – biće zemenjen sa panelima od kamene vune, koji su nezapaljivi. Projekat sadrži i elaborat protivpožarne zaštite, tako da nakon zamene krova škola može da dobije upotrebnu dozvolu.
        Kao što je poznato protivpožarna služba Ministarstva unutrašnjih poslova nije dala saglasnost za upotrebu zgrade OŠ „Petar Kočić“ u MZ Staro Đurđevo. Zbog upotrebe nedozvoljenog građevinskog materijala opštini Temerin je naneta šteta od oko milion dinara. Zbog toga je Opštinsko veće podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica.
        Opštinsko veće opštine Temerin zauzelo je stav da Ugovorna pošta u Starom Đurđevu nastavi sa radom. Doneta je odluka da se obezbede sredstva iz opštinskog budžeta u iznosu od 40.000 dinara za kompjutersku opremu koja će omogućiti elektronski način uplata i uvođenje novih usluga, kao što je brza pošta.
        Troškovi rada pošte se finansiraju iz sredstava MZ Staro Đurđevo i opštine Temerin, imajući u vidu da je JP PTT Srbije ukinulo rad pošte u ovom delu Temerina zbog nerentabilnosti.
        Toplovod od mikrotoplane u dvorištu Doma zdravlja prema dečjem vrtiću i školi „Imre Kokai“ prolazi ispod novog objekta Doma zdravlja u Temerinu. Imajući u vidu gubitak tople vode i mogućnost oštećenja zgrade doneta je odluka se se pravac toplovoda promeni. Potrebno je izgraditi nov toplovod u dužini od 160 metara. Vrednost radova je oko 3 miliona dinara, a troškove će pokriti budžet opštine Temerin.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *