Druga uzastopna titula!

Kaćki pioniri osvojili prvo mesto na turiru u malom fudbalu povodom „Šajkaških dana“



        Tradicionalna, ove godine trodnevna, manifestacija „Šajkaški dani“, održana je u Kaću od petka 26, do nedelje 28. septembra. U okviru ove „svešajkaške“ smotre, organizovan je i turnir u malom fudbalu za učenike osnovnih škola, na koji se prijavilo deset ekipa, i to iz Budisave, Kovilja, Šajkaša, Mošorina, Vilova, Gardinovaca, Gospođinaca, Žablja, Đurđeva i, naravno, Kaća.
        Sve utakmice na ovom turniru igrane su u Sportskoj dvorani „Hram“ od petka popodne do subote popodne i bile su solidno posećene, a pravdu je delio nekadašnji savezni fudbalski sudija Jelenko Vušinović iz Kaća. Boje Mesne zajednice Kać i OŠ „Đura Jakšić“ branili su pioniri OFK „Jugović“ (dečaci rođeni 1995. godine) i posle odličnih partija doneli našem mestu drugu uzastopnu titulu, ponovivši tako prošlogodišnji uspeh, koji su u Vilovu ostvarili njihovi godinu dana stariji drugari.
        U prvom meču, puleni Gorana Nakomčića su bili vrlo ubedljivi protiv vršnjaka iz OŠ „Stevan Divnin Baba“ iz Žablja, savladavši ih sa 7 : 2, a na ovom meču posebno se istakao Srđan Tolimir, koji je uz odličnu igru postigao tri prelepa pogotka, dok su se listu strelaca upisali i Kosta Brankov, Marko Subotin, Miloš Marsenić i Dejan Jelačić. Drugi susret, protiv OŠ „Isidora Sekulić“ iz Mošorina naši dečaci su takođe ubedljivo rešili u svoju korist, rezultatom 3 : 0 i golovima Milana Popovića, Vladimira Sretenovića i Predraga Mačkića. U finalu, rival nam je bila odlična ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva, koja je u dva meča postigla 18 pogodaka, a nije primila ni jedan. Ipak, posle velike borbe, mladi Kaćani su još jednom pokazali da su u malom fudbalu neprikosnoveni na prostorima Šajkaške i pobedili sa 2 : 0, golovima Miloša Marsenića u uvodnom delu i Vladimira Sretenovića u finišu utakmice.
        I pored velike radosti zbog osvojene titule na ovom turniru, naši dečaci (ali i njihovi vršnjaci iz Đurđeva!) bili su vidno razočarani kada su shvatili da će za će za osvojeno prvo, odnosno drugo mesto dobiti samo po jednu diplomu koja glasi na ime škole, bez pehara, medalja i priznanja za najboljeg igrača, strelca i golmana, koja su, moramo to istaći, prošle godine dodeljena u malom i skromnom Vilovu. Takođe, uručenje ovih diploma izvršio je sudija Jelenko Vukašinović, dok je tu čast na prošlogodišnjoj smotri imao predsednik mesne zajednice domaćina, što je još jedan podatak koji ne služi na čast organizatorima.
        Boje Mesne zajednice Kać i OŠ „Đura Jakšić“ na ovom turniru više nego dostojno su branili: Aleksandar Milojević, Miloš Srdić, Marko Subotin, Srđan Tolimir, Predrag Mačkić, Miloš Marsenić, Vladimir Sretenović, Branislav Gajin, Kosta Brankov, Dejan Jelačić, Marko Dubravac, Aleksandar Borenović, Milorad Babić, Milan Popović, Aleksandar Borjan i Nikola Begić, pod rukovodstvom trenera Gorana Nakomčića.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 29, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *