Lepa predstava u Turiji

5. kolo Područne lige pionira (1995. godište): FK „Mladost“ (Turija) – OFK „Jugović“ 0 : 3 (0 : 1)



TURIJA: Igralište FK „Mladost“, gledalaca 100, sudija: Pera Topčiov (Novi Sad). Strelci: Predrag Mačkić u 28′, Kosta Brankov u 39′ i Marko Dubravac u 45′.

OFK „JUGOVIĆ“: Milan Popović, Aleksandar Borenović (od 36′ Stevan Andrić), Branislav Gajin, Momčilo Ćulum (od 41′ Marko Dubravac), Vladimir Sretenović, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Srđan Tolimir, Kosta Brankov (od 55′ Slobodan Radujković), Miloš Marsenić (od 49′ Milorad Babić), Dejan Jeličić (od 36′ Miloš Srdić).

        Mlade „tobdžije sa Sigeta“ su se trijumfalno vratile sa tradicionalno neugodnog gostovanja u Turiji! Od početka susreta „belo-plavi“ su preuzeli inicijativu, napadali i šanse stvarali u talasima, ali im je u završnici nedostajalo malo koncentracije i mnogo sportske sreće. U izglednim prilikama su se po nekoliko puta nalazili Brankov, Jeličić, Marsenić i Mačkić, i to najčešće nakon tečnih akcija, ali su Kaćani u vođstvo došli tek u 28′, nakon što je Predrag Mačkić ne toliko snažno, koliko precizno, šutirao van kaznenog prostora, a lopta završila sa unutrašnje, prave strane domaćeg gola.
        Početak drugog poluvremena obeležila je povreda skočnog zgloba desne noge najboljeg igrača „Jugovića“ Momčila Ćuluma, a dok se njemu ukazivala pomoć, Kosta Brankov je nakon solo-prodora po desnoj strani i rezantnog udarca povećao prednost svoje ekipe. Najzad, u 45′ „belo-plavi“ su organizovali još jedan napad iz udžbenika, a nakon šuta Gajina i odbrane domaćeg golmana, na odbijenu loptu natrčao je Marko Dubravac, rutinski je prosledio u mrežu i postavio konačan rezultat. Do kraja utakmice, gosti su preko Gajina, Dubravca i Radujkovića mogli da dođu i do ubedljivije pobede, ali, i pored svih propuštenih prilika, igrom su u potpunosti zadovoljili.

Rezultati pionira OFK „Jugović“ u toku septembra 2009.

02. septembar OFK „Jugović“ – FK „Srbobran“ (Srbobran) 3 : 1 (0 : 0)

(Kosta Brankov u 49′, Miloš Marsenić u 52′ i Aleksandar Borjan u 68′)

06. septembar FK „Šajkaš“ (Kovilj) – OFK „Jugović“ 1 : 5 (1 : 0)

(Kosta Brankov u 38′ i 43′, Branislav Gajin u 49′, Srđan Tolimir u 58′ i Momčilo Ćulum u 62′)

13. septembar OFK „Jugović“ – FK „Bečej old-gold“ (Bečej) 0 : 2

20. septembar FK „Mladost“ (Turija) – OFK „Jugović“ 0 : 3

(Predrag Mačkić u 28′, Kosta Brankov u 39′ i Marko Dubravac u 45′)

27. septembar OFK „Jugović“ – FK „Indeks“ (Novi Sad) 0 : 2

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 29, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *