Poraz zbog sudije i neefikasnosti

1. kolo Područne lige pionira (1995. godište)



OFK „VRBAS“ – OFK „JUGOVIĆ“ 2 : 0 (0 : 0)

VRBAS: Stadion „Šlajz“, gledalaca 100, sudija: Đurović (Vrbas). Domaćin je golove postigao u 49′ (iz penala) i 60′. žuti kartoni: Pejović (OFK „Vrbas“), Srdić, Brankov (OFK „Jugović“).

OFK „JUGOVIĆ“: Milan Popović, Stevan Andrić, Nikola Begić, Momčilo Ćulum, Miloš Srdić, Srđan Tolimir, Predrag Mačkić, Vladimir Sretenović, Kosta Brankov, Miloš Marsenić, Branislav Gajić (od 61′ Aleksandar Borjan).

        Na prvenstvenoj premijeri, pioniri OFK „Jugović“ doživeli su poraz na gostovanju u Vrbasu od prošlogodišnjeg člana Kvalitetne lige Vojvodine, iako su u većem delu susreta imali više od igre. U prvom poluvremenu, u ravnopravnom odnosu snaga, ni jedan od rivala nije uspeo da stvori izrazite šanse, pa su do odlaska na odmor mreže mirovale. Prvih petnaest minuta nastavka pripali su „tobdžijama sa Sigeta“ koji su u nekoliko navrata mogli da dođu u vođstvo preko Gajina i Ćuluma iz slobodnih udaraca, odnosno Brankova, Mačkića i Marsenića iz igre, a najbliže pogotku su bili u 45′, kada se štoper Ćulum ubacio iz drugog plana, izbio usamljen pred gol Vrbašana i onda, u odsudnom trenutku, oklevao, tako da je golman uspeo da otkloni opasnost. I onda, u jeku inicijative „belo-plavih“, bezazlen duel u kaznenom prostoru Kaćana sudija Đurović je prestrogo okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu i tako omogućio OFK „Brbas“ da dođe u vođstvo. Kaćanima je trebalo nekoliko minuta da se oporave od šoka i vrate u igru, a za to vreme domaći su imali jednu šansu da uvećaju prednost, ali je golman Popović bravurozno intervenisao. U narednom periodu, naši dečaci su izradili dve prilike za poravnanje rezultata, ali se prvo Sretenović i Brankov nisu najbolje razumeli nadomak gola domaćih, da bi potom Marsenić imao dva rešenja, izabrao jedno, ali je loptu dodao suviše sporo i kratko, pa su je protivnički štoperi „presekli“. Pitanje pobednika rešeno je u 60′, kada je golman Popović loptu vraćenu od štopera bukvalno dodao domaćem napadaču, kome nije bilo teško da poentira. Do kraja utakmice „belo-plavi“ su mogli da ublaže poraz, ali ih je u tome sprečila u ovom meču izražena neefikasnost. Treba istaći da su pioniri OFK „Jugović“ na ovom meču bili lišeni pomoći kapitena Marka Subotina, koji je izostao zbog bolesti, i borbenog Aleksandra Borenovića, koji se sa odmora na moru vratio na dan utakmice.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 02, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *