"Vojvodina" i "Banat" bez pobede na "Sigetu"

Pioniri OFK „Jugović“ (1995. godište) u pripremama odigrali seriju kvalitetnih provera

        Mlade „tobdžije sa Sigeta“ su sa pripremama za jesenji deo sezone startovali u četvrtak, 23. jula, i do 30. avgusta su imali ravno 45 radnih termina, od čega 37 treninga i osam utakmica (uključujući i prvo kolo prvenstva u Vrbasu). U prvoj fazi, koja je trajala do 14. avgusta, trenažni proces se odvijao dva puta dnevno, pre i posle podne, a potom je upražnjavan režim rada jednom dnevno, uz obavezne dve utakmice vikendom.
        Trener
Goran Nakomčić na raspolaganju je imao 20 registrovanih fudbalera, a na treninzima je najredovniji bio Srđan Tolimir, sa maksimalnim učinkom od 45 „pluseva“ – bez ijednog izostanka, dok za njim slede Miloš Marsenić i Kosta Brankov sa 42, Momčilo Ćulum i Slobodan Radujković sa 40, Marko Subotin sa 39, Milan Popović sa 38 i Nikola Begić sa 37 dolazaka. Svih 20 igrača je treniralo vrlo redovno, uz opravdane izostanke za vreme odlaska na letovanje, tako da su neopravdani izostanci predstavljali pravu retkost.
        Kada je reč o utakmicama, tokom avgusta „belo-plavi“ su odigrali sedam pripremnih i jedan prvenstveni meč, sa kvalitetnim i uglednim protivnicima. Prva dva susreta su predstavljala posebno prijatna iznenađenja. Prvo je, posle možda
duže od čitave decenije, na „Sigetu“ najzad poražena jedna selekcija novosadske „Vojvodine“; istina, reč je o godinu dana mlađim dečacima, rođenim 1996. godine, ali mlađe kategorije OFK „Jugović“ upravo najčešće igraju sa godinu dana mlađim selekcijama „lala“ i uglavnom gube za nekoliko golova razlike. Potom su „tobdžije sa Sigeta“ remizirale sa vršnjacima iz zrenjaninskog „Banata“, koji se takmiče u Kvalitetnoj ligi Vojvodine i tamo po pravilu zauzimaju mesto u samom vrhu tabele.

Rezultati pionira OFK „Jugović“ u prethodnom periodu:

01. avgust OFK „Jugović“ – FK „Vojvodina“ (Novi Sad, ml. pioniri) 1 : 0 (1 : 0)

(Kosta Brankov u 7′)

09. avgust OFK „Jugović“ – FK „Banat“ (Zrenjanin) 3 : 3 (0 : 2)

(Marko Mirković u 45′, Predrag Mačkić u 73′ i Kosta Brankov u 78′)

15. avgust OFK „Jugović“ – FK „Cement“ (Beočin) 0 : 0

16. avgust OFK „Jugović“ – FK „Indeks“ (Novi Sad) 0 : 0

22. avgust FK „Vojvodina“ (Novi Sad, ml. pioniri) – OFK „Jugović“ 1 : 0 (0 : 0)

23. avgust OFK „Jugović“ – FK „Vojvodina“ (Novi Sad, ml. pioniri) 1 : 4 (1 : 3)

(Marko Subotin u 23′)

26. avgust FK „Titel“ (Titel, kadeti) – OFK „Jugović“ 3 : 3 (1 : 1)

(Predrag Mačkić u 30′ i 55′ i Aleksandar Borjan u 62′)

30. avgust OFK „Vrbas“ (Vrbas) – OFK „Jugović“ 2 : 0 (0 : 0)

 

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 02, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *