Rešavaju komunalne probleme

MZ Lok: Iako u Mesnoj zajednici Lok već dve godine nemaju samodoprinosa ipak su se uspešno uhvatili u koštac sa brojnim komunalnim problemima. Sada su ostali i bez sekretara, što im još više otežava rad.



        U prvih šest meseci 2009. godine Savet se sastao osam puta i uvek su na dnevnom redu bili komunalni problemi pa su morali odrediti prioritete. Zahvaljujući akciji “Očistimo Srbiju“ uklonjene su sve deponije, nasuti prelazi preko pruge, pokupljeno smeće oko naselja, poravnata zemlja kod Lovačkog doma gde će se uskoro u saradnji sa Ekološkim društvom “Forland“ zasaditi drveće. Takođe je postavljena ćuprija koja povezuje ločku livadu kod Vodice te organizovana licitacija za prodaju 90 parcela trave pa su ločki stočari dobili priliku da je otkupe. Prikupljenim novcem od ove licitacije očistili bi se ločki bunari, obnovili čuveni đermovi po kojima je selo prepoznatljivo, a stari valovi za napajanje stoke zamenili bi novima. Obnovljena je i javna rasveta u selu.
        U Domu kulture u planu je adaptacija sale za sastanke (šahovski klub) kao i popravka penzionerskog doma koji je u sklopu objekta.
        Intenzivirane su pripreme za čuvenu ločku “Pečurkijadu“ na kojoj će uz takmičenje za najukusniji kotlić učestvovati i brojni KUD-ovi sa svojim programom za nadaleko poznatu ločku slavu svetog Iliju.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 28, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *