Mladi uređivali selo

Šajkaš: Planinarsko-smučarsko društvo „Železničar“, podružnica Titel i „Mladi u akciji“ Titel, organizovali su ovih dana radni eko-kamp u Šajkašu, Mošorinu i Titelu. U akciji je učestvovalo petnaestak učenika od petog do osmog razreda osnovne škole pod rukovodstvom profesorke geografije Slavice Ćurčić Matica.

        U Šajkašu su uređivali park (čistili i farbali klupe i klackalice), farbali ogradu na igralištu Fudbalskog kluba „Borac“ i oslikavali autobuska stajališta, u Mošorinu čistili centar sela i plažu dok su u Titelu čistili samo plažu na Tisi.

          Spavali su u šatorima na pomoćnim terenima FK „Borac“. Njihov boravak i aktivnosti u selu pobudili su veliko interesovanje meštana, koji su im često donosili osvežavajuće piće i nudili hranu. Svi su oduševljeni kako su mladi aktivisti osvežili i oslikali prilično zapuštena i ruinirana autobuska stajališta. Sem meštana, u gostima im je bilo četvoro predstavnika Planinarsko-smučarskog društva „Avala“ iz Beograda sa kojima PSD „Železničar“ održava prijateljske odnose. Dvojica od njih, Ljubomir Pavlović i Aleksandar Jovanović, koji su bili raspoloženi za razgovor, ne kriju oduševljenje atmosferom i devojkama u Šajkašu i ističu da bi voleli ponovo doći ovde ako se organizuju ovakve akcije. Na kraju je za učesnike akcije organizovan izlet brodom rekom Tisom od Titela do mošorinskog vikend naselja „Dukatar“.


          Ovi mladi akcijaši-volonteri sa svojom profesorkom zaslužuju sve pohvale jer su u svoje slobodno vreme na nepodnošljivim vrućinama nedelju dana uređivali zapuštene delove naših naselja, a opštinskim čelnicima poručujemo da ih ne zaborave kad budu dodeljivane Novembarske nagrade.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 24, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *