Manifestacije prevazilaze lokalne okvire

Temerin je svake godine domaćin dvadesetak manifestacija koje prevazilaze okvire lokalne sredine.



        U maju su obeležene crkvene i mesne slave u MZ Staro Đurđevo i Sirigu, održan je Sajam rakije i takmičenje Zlatni kotlić Udruženja sportskih ribolovaca Karaš.
        Večeras se otvara Sabor Vrbljanaca, a centralna događanja su sutra popodne na stadionu Sloge, a uveče u Restoranu Kod Badžana.
        Temerin je sutra u znaku Dana Vina, koje organizuje Udruženje vinogradara i vinara, uz pomoć turističke organizacije opštine Temerin i turističke oranizacije Vojvodine. U okviru izbora Top-12 najboljih vina, na kompleksu bazena održaće se takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša.
        U nedelju se u Temerinu održava poznati robno stočni vašar, a prvog vikenda u junu Peta Pasuljijada.
        Za ove velike manifestacije naš grad je posebno uređen i doteran. U centru Temerina postavljen je Veliki pano sa pozivom za učešće na Pasuljijadi, a ispod tronožac sa oranijom, u kojoj se umesto pasulja – ističu najlepše latice cveća. Organizator Pasuljijade je prijatno iznenadio Temerince, ali i sve koji rado dolaze u naš grad. Ispred zgrade Radio Temerina podignut je drveni đeram, a u drvenoj kaci, umesto bunarske vode su nejlepši primerci cveća.
        Svaka čast članovima „Eko centra Vodomar 05“ u Temerinu čijim delovanjem su postavljeni mostići u Mini zoološkom vrtu, ukrašene mnoge javne površine u centru, blizini pijace, a posebno dominantna je fontana dužine 43 metra – izgrađena prošle godine na prostranom Vašarištu.
        Posebna fešta priprema se za Ilindan, Dan prve mesne zajednice u Temerinu

Autor: Mile Milojević
Datum: 29, 05, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *