Potpisan Protokol između opština Temerin, Žabalj i Titel

U Temerinu je danas potpisan Protokol o zajedničkoj saradnji – partnerstvu i potrebi realizacije projekta „Mreža centara za razvoj preduzetništva i prekograničnu saradnju“.



        Na osnovu usvojenog „IPA Program EU 2007-2013″ (Instrument za predpristupnu pomoć Evropske Unije zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za ulazak u EU i zajedničkog dokumenta dve susedne zemlje „Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2007-2013“, usvojenog u maju 2007. godine, Agencija za razvoj opštine Temerin, u cilju konkurisanja za donaciju iz navedenog Programa EU pripremila je predlog projekta pod radnim nazivom “Mreža centara za razvoj preduzetništva i prekograničn saradnju”, sa namerom da isti izrade po metodologiji EU i dostave na konkurs u zajedničkoj saradnji i partnerstvu sa lokalnim samoupravama iz Hrvatske i iz Vojvodine/Srbije.
        Cilj preduzimanja ove zajedničke akcije je stvaranje Mreže Centara za razvoj preduzetništva i prekograničnu saradnju u privredno-ekonomskim i kulturno-prosvetnim oblastima života i rada prekograničnih regiona Hrvatske i Srbije. Podrška preduzetništvu i razvoju malih i srednjih preduzeća, koja bi doprinela dugoročnom održivom ekonomskom i kulturnom razvoju Opšina: Borovo i Negoslavci u Hrvatskoj i Opština:Temerin, Žabalj i Titel u Vojvodini/Srbiji, kroz povezivanje preduzeća, ljudi i višenacionalnih zajednica. Na taj način bi se stvorila povoljna situacija za povezani društveni i ekonomski razvoj prekograničnih regiona obe zemlje.

Preuzeto sa zvaničnog sajta opštine Titel.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 28, 05, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *