Opštinsko takmičenje u šahu

U Žablju u holu osnovne škole „Miloš Crnjanski“održano je opštinsko pojedinačno i ekipno kadetsko i omladinsko prvenstvo u šahu.



        Organizator takmičenja je bio Opštinski sportski savez. Pravo učešća na ovom takmičenju imali su svi učenici osnovnih škola i srednje škole. Postignuti su sledeći rezultati i to:

– mlađe kadetkinje:

Prvo mesto je osvojila Teodora Sladojević ispred Lenke Radanović i Tijane Ranđelović sve iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Čuruga. Kod mlađih kadeta prvi je bio Nikola Ošap iz Žablja ispred Dragana Petrovića i Milana Markova iz Čuruga.

– Starije kadetkinje:

Prva je Nataša Sladojević ispred Marice Milovanović obe iz Čuruga i Jelene Popov iz Žablja

– Stariji kadet:

Prvi je Danijel Rulić ispred Ivana Daljev iz Čuruga i Đorđa Vezilića iz Žablja.

– Omladinke:

Prvo mesto je zauzela Danijela Petrović iz Čuruga, dok je kod omladinaca je pobedio Nenad Mačkić.

         Što se tiče ekipnog dela kod kadetkinja Prvo mesto osvojila je Prva ekipa OŠ „Đura Jakšić“ iz Čuruga ispred Druge ekipe iste škole. Kod kadeta prvo mesto osvojila je Ekipa OŠ „Đura Jakšić“ Čurug I, druga je Ekipa OŠ „Miloš Crnjanski“ Žabalj, a treće i četvrto mesto osvojile su ekipe OŠ „Đura Jakšić“ Čurug.

         Kod omladinaca nije bilo ekipnih takmičenja. Najuspešnija mlađa kadetkinja je Stefana Lazić (2003) Čurug, a kod kadeta su Filip Pavlov (2002) i Petar Grubor (2001) oba iz Čuruga.
          Sudija takmičenja je bio Boško Tucakov iz Čuruga.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 22, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *