Predstavljen projekat „Zapošljavanje mladih u ruralnim sredinama“

U organizaciji Razvojnog fonda za mlade i Područnog centra za ruralni razvoj opštine Titel, održana je u Plavoj sali opštinskog suda u Titelu tribina posvećena zapošljavanju i samozapošljavanju mladih koji žive na teritoriji opštine Titel.



        Prisutne je ispred Područnog centra za ruralni razvoj opštine Titel, pozdravila koordinator Aleksandra Milisavljević, a na temu zapošljavanja mladih u ruralnim sredina govorili su: Miroslav Vasin pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Milan Nastasić zamenik predsednika opštine Titel, Nenad Nešović ispred Nacionalne službe za zapošljavanje ispostava Titel i Miloš Antić iz Razvojnog fonda za mlade.


        Projekat „Zapošljavanje mladih u ruralnim sredinama“ je prvi korak saradnje Razvojnog fonda za mlade sa Opštinom Titel u oblasti zapošljavanja mladih, a podržan je i od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Projektom (do juna 2009. godine) je planirano da se putem informisanja i edukacije o mogućnostima i načinima ruralnog razvoja, promoviše i podstiče zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u opštini Titel.



        Cilj projekta je da se putem seminara obuči grupa od 22 osobe sa znanjem i veštinama za pokretanje, planiranje i vođenje lokalnih razvojnih planova, a da se 3500 mladih informiše o mogućnostima razvoja opštine Titel. Prvi u nizu seminara koji će se održati u opštini Titel planiran je za 28. i 29. mart (subota i nedelja), sa temom: „Informisanje o mogućnostima, strategijama, programima i projektima ruralnog razvoja, kao i upoznavanje sa upravljanjem projektnim ciklusom“.


        Svi zainteresovani za učešće na seminaru mogu se prijaviti Aleksandri Milisavljević, koordinatoru Područnog centra za ruralni razvoj opštine Titel na telefon: 860-396 ili 063/891-98-43.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 17, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *