Osam novih davalaca

Prva ovogodišnja akcija davanja krvi u Titelu

        Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Titelu, mestu koje se može pohvaliti povećanim odzivom davalaca u 2008. godini , održana  u prostorijama Srednje tehničke škole “Mileva Marić“, naišla je na dobar odziv davalaca. Pregledana su 94 potencijalna davaoca, a krv je dalo  80 među kojima je bila  i Jadranka Pešti, direktorica STŠ „Mileva Marić“.

 

 

        Osim redovnih davalaca krv su prvi put dali profesorica u školi  Marijana Miljević Erdevik i  učenici titelske srednje škole Milana Bogojević, Sreten Gicić, Andraš Rac, Emanuela Arambašić i Davor Kulja. Duško Drašković iz Perleza, stari davalac, doveo je svog sina Igora i njegovu devojku Aniko Kovač, učenike Zrenjaninske gimnazije koji su takođe prvi put dali krv.

 

 

        Vaso Kulidžan, doktor iz Zavoda za transfuziju iz Novog Sada, koji provodi ovu akciju u principu je zadovoljan odzivom, a  Marija Olah Kalmar, sekretar Crvenog krsta u Titelu ocenjuje da je odziv dobar jer je ovo prva od 13 akcija koje su planirane da se realizuju na području opštine Titel u ovoj godini, četiri u Titelu  i po tri u Šajkašu, Mošorinu i Titelu, i dodala da ohrabruje činjenica da je osam naših sugrađana prvi put dalo krv.

         Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji opštine Titel planirane su za: 19. 03. 2009. u Šajkašu i Mošorinu, 27. 04. 2009. u Gardinovcima i 05. 05. 2009. u Titelu.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 02, 02, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *