Pioniri OFK "Jugović" na tronu!

Zimska liga Teritorijalnog fudbalskog saveza Novi Sad

Početkom decembra, odmah po završetku jesenjeg dela prvenstva Područne lige pionira i kadeta, startovala je Zimska liga za ove kategorije, u organizaciji Teritorijalnog fudbalskog saveza Novi Sad. U novoj, modernoj sportskoj dvorani u novosadskom naselju Slana bara, utakmice su bila na programu svakog vikenda tokom decembra i januara. izuzev kraće pauze za novogodišnje i božićne praznike, a poslednje kolo i dodela pehara, nagrada i priznanja upriličeno je 31. januara.

Na ovoj uglednoj manifestaciji, u konkurenciji kadeta učestvovalo je 12 ekipa, ali u toj kategoriji naš klub nije imao predstavnika. U pionirskom uzrastu bilo je prijavljeno čak 20 sastava, pa je organizator odlučio da se takmičenje odvija u dve grupe, tako da se u prvoj nadmeće isključivo 1994. godište, dok je druga grupa bila „miksovana“ od 1994. i 1995. godišta.  Treba istaći da je OFK „Jugović“ imao ubedljivo najbrojniju „ekspediciju“ u pionirskoj konkurenciji, pošto je učestvovao sa ukupno četiri ekipe, odnosno sa po dve u svakoj grupi.

Posle dvomesečnih nadmetanja i odigranih devet kola, u konkurenciji pionira prvo mesto osvojila je naša ekipa „Jugović ’94 Evrodom“ sa osvojena 22 boda i uknjiženih sedam pobeda i po jednim remijem i porazom. Na drugo mesto plasirala se „Crvena zvezda“, sastavljena uglavnom od igrača „Vojvodine“ i „ČSK“-a iz Čelareva, sa 21 bodom, odnosno sedam pobeda i dva poraza; dok je treće Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ iz Vrbasa sa 17 bodova. Naš „Jugović ’94 Gradip“ zauzeo je sedmo mesto, ali je u mnogome doprineo osvajanju titule, pošto je, uz „Jugović ’94 Evrodom“, naneo jedini poraz drugoplasiranoj „Crvenoj zvezdi“. Najbolji strelac u ovom godištu je Miljan Škrbić iz „Ečke“ sa 12 pogodaka, a drugi na listi golgetera je naš Nikola Lakić koji je 11 puta tresao protivničke mreže.

U drugoj grupi, „Jugović ’95 A“, sastavljen isključivo od igrača 1995. godišta, zauzeo je šesto mesto, dok je „Jugović ’95 B“, za koju je, nastupao i jedan igrač 1996. godište, takmičenje završila na desetoj poziciji. Treba istaći da su se u ovoj grupi takmičila čak četiri tima sastavljena od igrača starijeg, 1994. godišta, te da je „Jugović ’95 A“ igrao nerešeno sa pobednikom „Metalcem“ iz Futoga i trećeplasiranim „Sidrom“ iz Beške, dok je savladao viceprvaka „Srbobrana“ iz istoimene varoši. Opšti utisak je da je ovaj naš sastav prikazao možda i najlepši fudbal, ali je zatajila realizacija, pošto je, iz bezbroj šansi, u devet utakmica postiguto svega osam golova (a primljeno devet). Naša druga ekipa, „Jugović ’95 B“, bila je ubedljivo najmlađa, a iskustvo stečeno u duelima sa godinu ili dve starijim rivalima mnogo će im značiti kada na velikom terenu budu igrali protiv svojih vršnjaka.

Pod nadzorom trenera Gorana Nakomčića i Božidara Krstića, naše ekipe su na Zimskoj ligi igrale u sledećim sastavima:

„JUGOVIĆ ’94 EVRODOM“: Vasilije Randelj, Miloš Nikolić, Stefan Miškić, Nikola Lakić, Uglješa Zekonja, Vladimir Mirković, Momčilo Ćulum, Saša Stojanović, Strahinja Savić.

„JUGOVIĆ ’94 GRADIP“: Ilija Milak, Goran Božić, Manfred Burger, Mirko Ćurić, Milan Tesla, Strahinja Miškić, Aleksa Radin, Slobodan Stanar, Bojan Radosavac.

„JUGOVIĆ ’95 A“: Aleksandar Milojević, Marko Subotin, Vladimir Sretenović, Srđan Tolimir, Miloš Marsenić, Miloš Srdić, Predrag Mačkić, Branislav Gajin, Dejan Jeličić, Radovan Perić.

„JUGOVIĆ ’95 B“: Nikola Kotarlić, Nikola Begić, Aleksandar Borjan, Aleksandar Borenović, Milorad Babić, Stevan Andrić, Marko Dubravac, Marko Mirković, Nikola Milić, Kosta Brankov, Miloš Mitrović.

 

 „JUGOVIĆ ’94 EVRODOM“ – POBEDNICI ZIMSKE LIGE:

trener Božidar Krstić, Nikola Lakić, Uglješa Zekonja, Vasilije Randelj, Stefan Miškić, Momčilo Ćulum, trener Goran Nakomčić (stoje); Vladimir Mirković, Miloš Nikolić, Saša Stojanović, Stahinja Savić (čuče).

 

Kapiten Miloš Nikolić prima pobednički pehar pred postrojenim ekipama.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 02, 02, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *