Kaćanima prvo mesto, Subotin najbolji stelac

Turnir za mlađe pionire (1995. godište) u organizaciji ŠF „Jugović“

Pretposlednjeg dana prošle, 2008. godine, Škola fudbala „Jugović“, na čelu sa direktorom Milanom Trninićem, organizovala je turnir u malom fudbalu za mlađe pionire, odnosno dečake rođene 1995. godine, na kome je učestvovalo osam ekipa iz Zrenjanina, Pančeva, Rume, Bačkog Jarka, Novog Sada i, naravno, Kaća.

U predtakmičenju, ekipe su bile podeljene u dve grupe; voljom žreba već u prvom meču sastala su se naša dve tima, a uspešniji je bio „Jugović A“, koji je slavio rezultatom 3 : 1. U narednom kolu, „Jugović A“ je, posle velike borbe, remizirao, bez golova, sa odličnim sastavom „Gradnulice“ iz Zrenjanina, da bi plasman u finale obezbedio pobedom od 3 : 0 nad „Jedinstvom“ iz Rume. U finalnom susretu, naši dečaci su nadigrali „Slaviju“ iz Novog Sada i pobedili sa 3 : 1, tako da su sasvim zasluženo osvojili prvo mesto, a da uspeh bude kompletan postarao se kapiten Marko Subotin, koji je, sa pet postignutih pogodaka, proglašen za najboljeg strelca turnira. Treće mesto zauzelo je „Jedinstvo“ iz Rume, dok je četvrti „Mika Antić“ iz Pančeva.

Poseban uspeh predstavlja činjenica da je OFK „Jugović“ jedan od retkih klubova koji su u stanju da u istom danu na teren izvede više od dvadeset igrača istog godišta. Pored „prvog tima“ koji je drugi put uzastopno priglio pobednički pehar na ovom turniru, i ostala naša dva sastava prikazala su solidne partije, ali im je za bolji plasman nedostajalo malo sportske sreće. Ovo se posebno odnosi na „B“ sastav, koji je u prva dva meča doživeo dva minimalna poraza, a prema razvoju situacije na terenu, rezultati su mogli biti i obrnuti. „C“ ekipa je prvo propisno namučila naš „prvi tim“; da bi potom u potpunosti nadigrala velikog favorita „Jedinstvo“ iz Rume.

Sastave naših ekipa za ovaj turnir selektirao je trener Goran Nakomčić, sve tri ekipe sa klupe je predvodio trener Božidar Krstić, a boje „Jugovića“ branili su: Aleksandar Milojević, Marko Subotin, Vladimir Sretenović, Srđan Tolimir, Miloš Srdić, Miloš Marsenić, Predrag Mačkić, Nikola Kotarlić, Momčilo Ćulum, Stevan Andrić, Branislav Gajin, Dejan Jeličić, Marko Dubravac, Nikola Begić, Aleksandar Borenović, Aleksandar Borjan, Milorad Babić, Kosta Brankov, Miloš Mitrović, Marko Mirković, Radovan Perić. Na kraju, treba istaći da su zbog odlaska na zimovanje, povreda, bolesti ili drugih razloga izostali Milan Popović, Nikola Milić, Dejan Lagod i Nikola Bunčić.


 

Prva ekipa mlađih pionira OFK „Jugović“ (1995. godište) koja je osvojila prvo mesto na turniru u Kaću i uspešno branila boje kluba na Zimskoj ligi u Novom Sadu: Aleksandar Milojević, Branislav Gajin, Srđan Tolimir, Miloš Srdić, trener Goran Nakomčić (stoje); Dejan Jeličić, Miloš Marsenić, Predrag Mačkić, Marko Subotin, Vladimir Sretenović (čuče).

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 02, 02, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *