12. kolo Područne lige pionira (1994. godište)

Preuzmite u .pdf formatu

REZULTATI I TABELE POSLE XI KOLA PODRUČNE LIGE PIONIRA I KADETA

PREUZIMANJE

12. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

 

„VETERNIK“ – „JUGOVIĆ“ 0 : 1 (0 : 1)

VETERNIK. Sportski centar „Aleksandar Kozlina“. Gledalaca 50. Sudija: Aleksandar Šovljanski (Novi Sad). Strelac: Stefan Miškić u 34. minutu.

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić (od 65. Strahinja Savić), Milan Tesla, Nikola Lakić, Manfred Burger (od 44. Vladimir Mirković), Stefan Miškić (od 67. Ilija Milak).

Utakmice protiv Veternika u okviru 12. kola Područne lige, pioniri i kadeti OFK “Jugović” su odigrali sedam dana ranije od termina predviđenog rasporedom, pošto narednog vikenda većina igrača pionirske selekcije Kaćana nastupa za ekipu OŠ “Đura Jakšić” na finalnom programu ovogodišnjeg Kupa tolerancije, koji se održava u Subotici.

Nakon poraza od lidera u Bačkoj Palanci, mlade “tobdžije sa Sigeta” su u susret sa Veterničanima ušli sa određenom, možda i prevelikom dozom opreza. Ipak, u prvom poluvremenu golman Kaćana Vasilije Randelj nije imao ni jednu jedinu intervenciju, dok su, na drugoj strani, “belo-plavi” stvorili nekoliko izglednih prilika, koje nisu realizovali Nikola Lakić u tri navrata, Stefan Miškić dva puta, odnosno Mirko Đurić i Manfred Burger. Najzad, u finišu prvog dela usledila je tečna akcija koju je sa svoje polovine pokrenuo Milan Tesla uposlivši Manfreda Burgera; ovaj je na levoj strani proigrao Stefana Miškića koji se na desetak metara oslobodio čuvara i silovitim šutem zatresao mrežu.

Na početku drugog poluvremena Nikola Lakić je imao sjajnu šansu da poveća vođstvo, izdržao je duel sa dvojicom čuvara i rezonski šutirao po zemlji, ali se na putu lopte ka golu isprečila stativa. Ipak, i pored propuštenih šansi, treba istaći da je na ovom meču Nikola Lakić bio najborbeniji i najzapaženiji igrač u redovima “Jugovića”. Do kraja utakmice tempo je donekle splasnuo, a Kaćani su inicijativu prepustili domaćinima, koji su stvorili nekoliko poluprilika, ali, sem jednog udarca sa ivice kaznenog prostora koji je prošao par santimetara pored naših vrata, nisu ozbiljnije ugrozili protivničku mrežu.

—————————————————————————————————————————————–

11. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

“ JUGOVIĆ“ – „MLADOST“ (TURIJA) 10 : 0 (5 : 0)

KAĆ. SC „Siget“. Gledalaca 50. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Nikola Lakić u 7, Mirko Đurić u 21, 36, 40. i 42, Momčilo Ćulum u 24, Uglješa Zekonja u 26. i 48, Vladimir Mirković u 28. i Marko Subotin u 56. minutu.

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum (od 45. Marko Subotin), Goran Božić, Miloš Nikolić, Strahinja Savić (od 11. Stevan Knežević), Nikola Lakić, Mirko Đurić (od 44. Ilija Milak), Vladimir Mirković, Stefan Miškić.

Trenerski tandem Goran Nakomčić – Božidar Krstić za ovaj meč nije mogao da računa na dva vezna igrača: Milan Tesla je izostao zbog bolesti, a Manfred Burger zbog obaveza u školi. I pored ranog vođstva u koje su došli preko Nikole Lakića, kada se u 10. minutu povredio Strahinja Savić, pojavila se bojazan da će “belo-plavi” protiv rivala iz Turije do pobede doći teže nego što se očekivalo. Tako je izgledalo i na terenu, pošto su mlade “tobdžije sa Sigeta” dugo lomile otpor protivnika, a u tom periodu idealnu priliku propustio je Mirko Đurić, a u dva navrata u šansama se nalazio i Stefan Miškić. Međutim, nakon što su u 21. i 24. minutu golove glavom postigli Mirko Ćurić i Momčilo Ćulum, u daljem toku utakmice postavljalo se samo pitanje sa koliko lopti u mreži će gosti napustiti “Siget”.

Treba istaći da čitavim tokom utakmice golman Vasilije Randelj nije imao potreba ni za jednom ozbiljnijom intervencijom, dok su svi ostali igrači kaćkog sastava odigrali vrlo dobro. Ipak, pored četvorostrukog strelca Mirka Đurića, posebno zapažen učinak imali su Nikola Lakić, klasičan napadač koji se odlično snašao na poziciji zadnjeg veznog, i Uglješa Zekonja, koji je na meču protiv Turinaca imao najbolji nastup ove jeseni.

—————————————————————————————————————————————–

Prijateljska utakmica mlađih pionira (1995. godište):

„JUGOVIĆ“ – „NOVI SAD“ 3 : 3 (2 : 1)

KAĆ. SC „Siget“. Gledalaca 50. Sudija: Božidar Krstić (Kać) Strelci za “Jugović”: Miloš Marsenić u 3, Predrag Mačkić u 7, i Nikola Milić u 69. minutu, dok su gosti golove postigli u 5, 37. i 55. minutu.

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović, Nikola Begić (od 36. Dubravac Marko), Miloš Srdić, Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić (od 36. Aleksandar Borjan, od 59. ponovo Predrag Mačkić), Manfred Burger, Dejan Jeličić (od 36. Nikola Milić), Miloš Marsenić (od 36. Milorad Babić) Branislav Gajin (od 57. Begić Nikola).

U poslednjem meču ove jeseni, mlade “tobdžije sa Sigeta” su postavile rekord od 13 vezanih utakmica bez poraza, a trener Goran Nakomčić je sa ponosom istakao da mu je ovo prvi put u 21-godišnjoj karijeri da polusezonu završi bez izgubljenog susreta. Ovaj uspeh ima veću draž, ako se doda da su “belo-plavi” u završnoj predstavi izborili remi sa vršnjacima iz Novog Sada, a poznato je da “kanarinci”, uz “Vojvodinu”, imaju najbolju školu fudbala u pokrajini.

Prvo poluvreme donelo je najbolju igru koju su mali Kaćani prikazali ove jeseni. Već u 3. minutu, nakon kornera koji je izveo Branislav Gajin, sjajno je reagovao Miloš Marsenić i postigao lep gol glavom. Već posle dva minuta gosti su poravnali, ali to nije pokolebalo “belo-plave”, koji su u 7. minutu ponovo došli u vođstvo, ovaj put retko viđenim lob udarcem Predraga Mačkića. Do odaska na odmor vodila se ravnopravna borba, a “tobdžije sa Sigeta” su u taktičkom pogledu vrlo dobro parirali gostima, koji se u prvenstvu takmiče u ligi sa godinu dana starijim dečacima. Šta više, mogli su i da povećaju prednost, nakon zapaženog pokušaja Branislava Gajina iz slobodnog udarca, koji je golman “kanarinaca” nekako uspeo da ukroti.

Na poluvremenu trener Goran Nakomčić je izvršio četiri izmene, a već posle dva minuta Novosađani su izjednačili više srećnim nego spretnim udarcem petom iz gužve. U narednih petnaestak minuta puleni Miljana Filipovića su imali više od igre, a upravo kada su se Kaćani oslobodili pritiska, usledio je kontranapad i vođstvo “kanarinaca” iz situacije koja je mirisala na ofsajd. Tada se nazjad razigrao Manfred Burger i počeo da “pakuje” šanse napadačima. Prvo je uposlio Marka Dubravca koji se spetljao pred istrčalim gostujućim golmanom, a potom je idealno poslužio Nikolu Milića koji je oklevao da uputi volej udarac sa ivice kaznenog prostora, pa je njegov šut izblokiran. Burger je potom snažno izveo slobodan udarac za sedamnaest metara, ali se, kada je golman već bio savladan, lopti na putu do mreže isprečio naš igrač Milić. Ipak, ovaj napadač za propust iskupio u poslednjem, 69. minutu, kada je Manfred Burger napravio dar-mar po levoj strani i onda nesebično, na drugoj strani, poslužio Nikolu Milića, kome je preostalo samo da rutinski sprovede loptu preko gol crte. U poslednjem napadu “tobdžije sa Sigeta” su mogle da stignu i do pobede, kada je strelac gola snažno šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta prohujala tik pored desne stative.

Na kraju, treba istaći da za “tobdžije sa Sigeta” zbog lakših povreda nisu nastupili Stevan Andrić i Aleksandar Borenović, kao i najiskusniji igrač Momčilo Ćulum, koji je pre podne u Veterniku igrao za pionire. Iz tog razloga, “belo-plave” je na ovom meču pojačao godinu dana stariji fudbler Manfred Burger.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 17, 11, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *