6. kolo Područne lige kadeta (1992/93. godište)

Izveštaj: kadeti, pioniri i mlađi pioniri

Preuzmite u pdf formatu:

REZULTATI I TABELE POSLE ŠESTOG KOLA PODRUČNE LIGE PIONIRA I KADETA

PREUZIMANJE







6. kolo Područne lige kadeta (1992/93. godište):

„MLADOST“ (BJ) – „JUGOVIĆ“ 1 : 1 (0 : 0)

BAČKI JARAK. Sportski centar „Livadice“. Gledalaca 150. Sudija: Aleksandar Kalanj (Novi Sad). Strelci: Đurić Aleksandar u 65. za „Mladost“, a Stojan Jakovljević u 46. minutu. Žuti kartoni: Stefan Zukić („Mladost“), Vladimir Vukov, Boško Stojanović („Jugović“).

„JUGOVIĆ“: Nemanja Kovačević, Nemanja Kapetanović, Duško Jošić, Dušan Knežević, Radivoj Lakić, Boško Stojanović, Vladimir Vukov, Nikola Đurković, Vanja Sabo, Strahinja Babić, Stojan Jakovljević. Igrali su i Miodrag Ostojić, Dušan Kutić, Nedeljko Blažić, Živko Lakić, Vladimir Kondić, Petar Vilovski i Miloš Drinić.

Kadeti „Jugovića“ su na gostovanju u Bačkom Jarku u dve trećine utakmice bili bolji rival, da bi na kraju u poslednjih petnaestak minuta spasavali remi. U prvom poluvremenu gotovo sva uzbuđenja su se dešavala pred golom „Mladosti“, ali Kaćani nisu uspeli da iskoriste nekoliko zrelih prilika, a u jednoj situaciji „krivac“ je bio i sudija Aleksandar Kalanj, koji je neopravdano poništio pogodak Stojana Jakovljevića zbog ofsajd pozicije, u kojoj se ovaj igrač, ipak, nije nalazio. I nastavku igre „tobdžije sa Sigeta“ su imale više od igre, da bi, najzad, u 46. minutu došli u vođstvo lepim golom Stojana Jakovljevića. Nakon toga, puleni Zorana Blažića propustili su dve-tri prilike da overe pobedu, što im se osvetilo u 65. minutu, kada je pored uspavane odbrane Aleksandar Đurić uspeo da poravna rezultat. Do kraja, domaći su bili bliži pobedi, čak su i postigli još jedan pogodak, koji je sudija Kalanj, ovaj put opravdano, poništio zato što je postignut rukom.

—————————————————————————————————————————————-

6. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

„MLADOST“ (BJ) – „JUGOVIĆ“ 0 : 5 (0 : 2)

BAČKI JARAK. Sportski centar „Livadice“. Gledalaca 150. Sudija: Aleksandar Kalanj (Novi Sad). Strelci: Stefan Miškić u 17, Mirko Ćurić u 22. i 38, Nikola Lakić u 52. i 54,  minutu za “Jugović“. Žuti kartoni: Milan Tesla, Miloš Nikolić, Goran Božić („Jugović“).

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Milan Tesla, Mirko Đurić, Nikola Lakić, Manfred Burger, Stefan Miškić.

U šestom kolu, Kaćani su zabeležili šestu uzastopnu pobedu, ovaj put na uvek nezgodnom gostovanju u Bačkom Jarku. Domaći su se predstavili kao organizovana celina, koja je, i pored visokog rezultata, pružila dostojan otpor razigranim „tobdžijama sa Sigeta“.

„Belo-plavi“ su prvo poluvreme odigrali ako ne najbolje, a ono najzrelije u dosadašnjem toku prvenstva. Strpljivo su gradili igru, dugo držeći loptu u posedu i tražeći pukotine u solidnoj odbrani Jaračana. Posle dve- tri propuštene šanse, usledila je školska akcija u kojoj je Milan Tesla precizno uposlio Stefana Miškića, koji je po levoj strani utrčao u kazneni prostor domaćih i iz trka topovski šutirao, tako da je golmanu Slavku Radiću preostalo samo da pogledom isprati loptu u mrežu. Pet minuta kasnije začetnik napada je ponovo bio Milan Tesla, koji je dugo držao loptu na desnoj strani okružen sa tri čuvara, da bi najzad našao prostora da uputi centaršut, koji je Mirko Đurić, nakon nebeskog skoka, glavom sproveo u mrežu. Do kraja poluvremena vođstvo „belo-plavih“ je moglo biti i uvećano, naročito nakon filigranske akcije u kojoj je učestvovalo četiri ili pet igrača, predajući loptu iz „prve“, da bi u samoj završnici Nikola Lakić iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Već posle pet minuta igre u nastavku, Nikola Lakić se iskupio za promašaj iz finiša prvog poluvremena i rutinskom egzekucijom obezbedio pobedu svom timu. Nakon toga, Jaračani su se, praktično, predali, što Kaćani nisu u punoj meri iskoristili, pošto su počeli da preteruju sa driblinzima i solo-akcijama. Ipak, u 52. minutu zabeležili smo još jedan lep napad, koji je uspešno realizovao Mirko Đurić, a dva minuta kasnije Nikola Lakić vrlo spretno reagovao i povećao vođstvo na ubedljivih 5 : 0. U poslednjih 15 minuta šanse za pogotke propustili su Mirko Đurić, Nikola Lakić i Slobodan Stanar, koji su u izglednim situacijama dobro reagovali, ali im je nedostajalo i malo sportske sreće da lopta završi u mreži.

—————————————————————————————————————————————-

6. kolo Gradske lige mlađih pionira (1995. godište):

„GRADNULICA BEČKEREK“ – „JUGOVIĆ“ 1 : 3 (1 : 1)

ZRENJANIN. Sportski centar „Šumice“. Gledalaca 100. Sudija: Miroslav Krasić (Novi Sad). Strelci: Nikola Runjo u 12. minutu za „Gradnulicu Bečkerek“, a Predrag Mačkić u 23, Nikola Milić u 56. i Marko Subotin u 64. minutu iz penala za „Jugović“.

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović (od 41. Stevan Andrić), Nikola Begić (od 41. Marko Dubravac), Miloš Srdić (od 41. Milorad Babić), Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić (od 41. Aleksandar Borenović), Momčilo Ćulum, Dejan Jeličić (od 41. Nikola Milić), Miloš Marsenić (od 41. Aleksandar Borjan), Branislav Gajin.

Mlađi pioniri OFK „Jugović“ priredili su prvorazredno iznenađenje, pobedivši u Zrenjaninu ekipu „Gradnulica Bečkerek“, koja je do ovog, šestog kola, imala maksimalan učinak u prvenstvu!

Oba sastava su utakmicu počela sa puno respekta prema protivniku, tako da u prvih dvadesetak minuta nije bilo gotovo ni jedne organizovane akcije, već su malobrojne šanse bile isključivo plod grešaka u odbranama. Upravo iz takve jedne situacije domaći su poveli u 12. minutu, kada je Miloš Srdić bio neoprezan, što je iskoristio Nikola Runjo, ukrao mu loptu i savladao Milana Popovića. Treba istaći da se do kraja poluvremena Srdić iskupio za ovaj propust, pošto je u nekoliko navrata zaustavio obećavajuće prodore Zrenjaninaca. Od sredine prvog poluvremena, Kaćani su uspeli da povežu konce svoje igre, a do izjednačenja su došli u 23. minutu, kada je Momčilo Ćulum izveo slobodan udarac sa 30 metara uputivši parabolu ka golu domaćih, golman Dejan Elveš je nespretno reagovao, Predrag Mačkić bio priseban i sproveo loptu u mrežu. Do kraja poluvremena, „belo-plavi“ su u još nekoliko napada opasno pripretili i to preko Ćuluma, Gajina, Jeličića i Mačkića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Na poluvremenu, trenerski tandem Goran Nakomčić – Božidar Krstić je napravio šestostruku izmenu, ubacivši sveže snage u igru. Ovakav hrabar potez je odmah dao rezultate, pošto su „tobdžije sa Sigeta“ preuzele inicijativu i zagospodarile terenom. Posle nekoliko prilika, Kaćani su poveli iz situacije gotovo identične onoj iz prvog poluvremena: Ćulum je izveo slobodan udarac sa distance, golman Zrenjaninaca je opet kratko odbio loptu, a ovaj put na pravom mestu je bio Nikola Milić, koji je rutinski svoju ekipu doveo u zasluženo vođstvo. Isti igrač je osam minuta kasnije dobio upotrebljivu loptu u kaznenom prostoru „Gradnulice“, ali je grubo oboren, pa je odlični sudija Miroslav Krasić opravdano pokazao na belu tačku, a uspešan realizator je bio kapiten „Jugovića“ Marko Subotin. Zrenjaninci su do kraja utakmice grčevito pokušavali da bar ublaže prvi poraz koji su doživeli ove jeseni, ali sigurna odbrana gostiju, na čelu sa komandantom Srđanom Tolimirom je uspešno odolela svim iskušenjima, pa su se Kaćani kući vratili pevajući navijačke pesme, od kojih je najsimpatičnija bila „Trener Krle jede picu, kad pobedi Gradnulicu!“.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 14, 10, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *