Fudbalom protiv dijabetesa

U Šajkašu je, na stadionu Borca, održan zanimljiv turnir u malom fudbalu na kome su učestvovali podmlaci kaćkog Jugovića, koviljskog Šajkaša, žabaljskog ŽSK-a i šajkaškog Borca.

        Turnir je organizovalo Udruženje dijabetičara opštine Titel povodom svetskog Dana borbe protiv šećerne bolesti. Prema rečima predsednika Udruženja Tibora Čikoša, organizatori su učesnike podučavali zašto je važno baviti se sportom, pravilno birati hranu i pravilno se hraniti, pruživši im još mnogo korisnih saveta kao preventivnih mera da se ne dobije ova teška bolest.

          Na turniru su učestvovala deca 1997. godišta i mlađa. U prvoj utakmici ŽSK je pobedio Šajkaš iz Kovilja sa 2:1, a potom je Jugović savladao Borca sa 1:0. U utakmici za treće mesto Borac je pobedio Šajkaš sa 4:1. Jugović je osvojio prvo mesto, pobedivši u finalu ŽSK sa 2:1.

          Najboljim igračem turnira proglašen je Saša Srdić iz Jugovića, najbolji strelac je Dragan Kukrić iz Borca dok je laskavu titulu najboljeg golmana poneo Nemanja Vujimilović iz ŽSK-a.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 12, 10, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *