Prijateljske utakmica pionira OFK "JugoviĆ" Kać

Prijateljska utakmica starijih pionira (1994. godište):

FK “PARTIZAN” – OFK “JUGOVIĆ” 3 : 2 (2 : 0)

ZEMUN: Sportski centar “Partizan Teleoptik”, gledalaca 150, strelci za “Jugović”: Tesla Milan u 65’ i Mirko Đurić u 70’, domaćin je golove postigao u 9’, 12’ i 45’.

OFK “JUGOVIĆ: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Stefan Miškić, Momčilo Ćulum (od 51’ Strahinja Savić), Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić (od 36’ Saša Trajalov), Milan Tesla, Nikola Lakić, Vladimir Mirković (od 36’ Slobodan Stanar), Manfred Burger (od 56’ Mirko Đurić).

U duelu sa mlađim pionirima “Partizana” (1995. godište), Kaćani su izuzetno dobro parirali “crno-belim bebama” i, ukupno gledajući, imali veći posed lopte i šansu ili dve više, ali su platili danak neiskustvu i velikom respektu prema protivniku u uvodnom delu meča.

Početak utakmice protekao je u ravnopravnoj igri, da bi “crno-beli” poveli iz prve prilike, stvorene iz kontra-napada koji je ozbiljno “mirisao” na ofsajd poziciju. Samo tri minuta kasnije, nakon kornera i gužve i pravog karambola u petercu gostiju, Beograđani su uvećali prednost. Nakon toga, puleni Ivana Konstadinovića su mogli da dotuku rivala, ali je izvanredni golman Vasilije Randelj u dva-tri navrata sjajnim intervencijama održao Kaćane u igri i omogućio im da se stabilizuju i organizuju. Do kraja poluvremena, “belo-plavi” su sve ozbiljnije pretili, a u tom periodu Mirko Đurić (na slici desno)je u čak tri navrata bio u izglednim situacijama, ali nije uspeo makar da umanji prednost protivnika.

U drugom delu susreta, “tobdžije sa Sigeta” su u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke, ali su u 45’ primili i treći gol, pa se stekao utisak da će pobeda “Partizana” biti sigurna i ubedljiva. Međutim, učenici trenerskog tandema Goran NakomčićBožidar Krstić se sa tim nisu složili, već su nastavili sa atacima, pa je u narednim minutima Milan Tesla (na slici levo) propustio dve, a Mirko Đurić jednu sjajnu šansu, dok je kapiten Miloš Nikolić lob udarcem sa distance pogodio prečku. Najzad, Milan Tesla je u 65’ “zgazio” dva protivnička igrača, izašao sam pred golmana i rutinski poentirao, a u 70’ Mirko Đurić se delimično iskupio za prethodne promašaje i postavio konačan rezultat od 3 : 2 za Beograđane.

Na kraju, treba istaći da su mladi Kaćani dobili sve pohvale za pruženu partiju i prikazanu igru, a sem pomenutih igrača, posebno su se istakli Uglješa Zekonja, Goran Božić, Manfred Burger, Nikola Lakić i Stefan Miškić.


Prijateljska utakmica mlađih pionira (1995. godište):

FK “PARTIZAN TELEOPTIK” – OFK “JUGOVIĆ” 0 : 1 (0 : 1)

ZEMUN: Sportski centar “Partizan Teleoptik”, gledalaca 150, strelac: Aleksandar Borjan u 62’.

OFK “JUGOVIĆ”: Milan Popović (od 56’ Aleksandar Milojević), Stevan Andrić (od 36’ Aleksandar Borenović), Nikola Begić (od 36’ Marko Dubravac), Miloš Srdić (od 51’ Marko Mirković, od 63’ Stevan Andrić), Srđan Tolimir, Vladimir Sretenović (od 46’ Nikola Kotarlić), Predrag Mačkić (od 36’ Milorad Babić), Marko Subotin, Dejan Jeličić (od 36’ Aleksandar Borjan), Miloš Marsenić (od 56’ Predrag Mačkić), Branislav Gajin.

U tvrdoj i borbenoj utakmici, sa malim brojem šansi, mlađi pioniri OFK “Jugović” su zabeležili minimalnu pobedu nad kombinovanim sastavom petlića “Partizana” i “Teleoptika”. Na ovaj način, mlade “tobžije sa Sigeta” su uspele da ostanu neporažene i nakon petnaest odigranih mečeva pod dirigentskom palicom trenerskog tandema Goran NakomčićBožidar Krstić.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri, a u našim redovima posebno se istakao golman Milan Popović koji je uspeo da odbrani i one dve-tri šanse koje su domaći uspeli da stvore pored naše sigurne odbrane. Sa druge strane, Dejan Jeličić, Branislav Gajin i Predrag Mačkić su imali po jednu priliku pred gostujućim golom, ali nisu uspeli da zatresu mrežu. U nastavku igre, obećavajućih situacija je bilo još manje, da bi u 62’ nakon našeg uigranog kontranapada Marko Dubravac nesebično poslužio Aleksandra Borjana (na slici) na petercu, a ovaj je rutinski doneo zasluženu pobedu dečacima u “belo-plavim” dresovima i sa grbom “Jugovića” na srcu.

U našim redovima, odbrambena četvorka Stevan Andrić – Miloš SrdićSrđan Tolimir – Nikola Begić je bila čvrsta i neprelazna, a u veznom redu kapiten Marko Subotin, pouzdani Vladimir Sretenović i okretni Miloš Marsenić nisu dozvoljavali domaćima da se razmahnu i nametnu svoj stil igre. I rezervisti su bili na visini zadatka i u potpunosti opravdali poverenje, a u svojoj tek drugoj utakmici u životu zapažene uloge imali su golman Aleksandar Milojević i uporni Nikola Kotarlić.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 16, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *