Pokrenuta akcija „Za čistiju opštinu Titel“

Ova akcija je deo akcije „Očistimo Srbiju“, koju je Vlada Republike Srbije svojom odlukom podržala kao deo procesa ekoloških integracija i potreba da Srbija bude uređena i čista država.

         Predsednik opštine Titel, Milivoj Petrović, formirao je radnu grupu čiji je zadatak da u okviru akcije „Očistimo Srbiju“, koju je pokrenulo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, za teritoriju opštine Titel izradi katastar divljih deponija, donese plan akcije „Za čistiju opštinu Titel“ i osmisli edukativnu kampanju za podizanje ekološke svesti.

 

         

        S obzirom na zadatak radne grupe, u njenom radu učestvuju predstavnici lokalne samouprave (Stevica Stojičić i Stevan Gečevski), direktori komunalnih preduzeća (Radovan Rošulj i Duško Kajtez), direktori srednje i osnovnih škola (Jadranka Pešti, Lazar Paroški i Slaviša Jugović), predsednici Saveta mesnih zajednica (Dušan Milekić, Nedeljko Nenin, Radoslav Bojanić, Milenko Galić, Mirko Drinić i Radomir Bagić), predsednik lovačkog udruženja „Šajkaška“ Marko Tica i predstavnici nevladinog sektora čiji je predmet delovanja zaštita i unapređenje životne sredine: „Mladi u akciji“ (Slavica Ćurčić), „Gorocvet“ (Jelena Sovilj) i „Forland“ (Đorđe Vidić).

          Nakon prvog sastanka, gde su data konkretna uputstva za vođenje akcije „Za čistiju opštinu Titel“, 13. marta je održan drugi sastanak na kojem su članovi radne grupe utvrdili tačan broj i lokacije divljih deponija na teritoriji opštine Titel i odredili raspored akcija za njihovo uklanjanje.

 

         

        Već 14. marta članovi udruženja „Forland“ iz Loka počeli su uklanjanje smeća duž puta Vilovo – Lok, a akciju će nastaviti i narednih dana u okviru koje je planirano i uređenje „Ločke vodice“.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 14, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *