Deveta sednica Skupštine opštine Žabalj

U velikoj sali Skupštine Opštine Žabalj održana je Deveta sednica kojoj je predsedavao predsednik Milorad Stepanov.

        Na početku prvo je konstatovano da postoji kvorum za rad odnosno da sednici prisustvuje 17 odbornika što je dovoljno za donošenje pravovaljanih odluka. Predsednik je zatim obavestio odbornike da je u Skupštini formiran nov odbornički klub „Za lepšu i uspešniju opštinu“ koja broji 14 odbornika iz DS, DSS-NS-SPO, LSV, SPS-PUPS i Grupe građana, a za šefa je izabran odbornik Boro Milić. Posle izbora overivača zapisnika predložen je Dnevni red.

         Po prvoj tački dipl. pravnik Milica Buača-Đurđulov je glasovima svih prisutnih odbornika izabrana za zamenika sekretara Skupštine opštine. Po drugoj tački sa 17 glasova doneto je Rešenje o imenovanju nove Opštinske izborne komisije, a zatim u trećoj doneto Rešenje o razrešenju stare komisije. Nakon ovoga je određena pauza da se pripreme predlozi za imenovanje nova četiri odbornika, čiji su mandati bili oduzeti odlukom Opštinskog suda. Nakon ovoga većinom glasova potvrđeni su mandati odbornicima Miroslavu Kuzmanovu sa Izborne liste DS-Boris Tadić, Draganu Zlokolici sa Liste DS-Boris Tadić, Draženku Vuleti sa Lista DS-Boris Tadić i Novaku Milićevu sa Liste „Srcem, znanjem i poštenjem za uspešniju opštinu-za lepše selo“. Nakon ovoga novoizabrani odbornici su položili svečanu Zakletvu i sednica je nastavljena sa prisutnim dvadeset jednim odbornikom. Takođe je doneta i Odluka o izmenama i dopunama Statuta Opštine Žabalj.

         Odborničkih pitanja nije bilo ali je reč tražio predsednik opštine, Branko Stajić i rekao: „Zahvaljujem se svim odbornicima, a posebno odbornicima Srpske Radikalne Stranke koji su došli i dali kvorum za rad, jer to je glas razuma za mogućnost napretka opštine jer treba usvojiti Budžet“ i obećao da će uložiti sve svoje snage znanje i energiju za napredak opštine i dobrobit svih građana opštine, što su prisutni pozdravili. Ovim je završena Deveta sednica takođe treba napomenuti da je sednici kao gost prisustvovala i gospođa Leona Vislavski, pokrajinski poslanik.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 13, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *