Andraš Gustonj novi gradonačelnik Temerina

U četvrtak 07. avgusta održana je druga redovna sednica SO Temerin. Nova koaliciona većina koju čine Mađarska koalicija (8 odbornika), DS (6), SPS, DSS i Grupa građana „Za prosperitet“ po dva odbornika (od ukupno 33 odbornika) je izglasala da novi predsednik opštine Temerin bude Andraš Gustonj, član Mađarske koalicije.




        Za zamenika predsednika je postavljen Vladislav Capik (DS). Funkciju predsednika SO Temerin i dalje će obavljati dr. Mihalj Matuška (MK) dok je njegov zamenik Vesna Vajagić (SPS).

        Što se tiče članova Opštinskog veća, Mađarska koalicija, SPS, DSS i Grupa građana „Za prosperitet“ imaju po dva člana, dok DS ima jednog člana Opštinskog veća.

        Na istoj sednici jednoglasno su  prihvaćeni Odluka o završnom računu za 2007. godinu, Detaljni plan regulacije zemljišta  katastarske opštine Sirig na potezu Fabrike za reciklažu i preradu guma, a doneta je i Odluka o saradnji opštine Temerin sa ruskim regionom  Kronštadom.

         Andraš Gustonj je u prvom obraćanju odbornicima i javnosti istakao da će kao gradonačelnik sa timom koji je okupljen u opštinskom Veću, pokušati da pre svega reši goruće probleme u opštini Temerin. Gustonj je istakao da je kanalizacija svakako na prvom mestu. Zatim slede poboljšanje turističke ponude Temerina, Povratak državnog zemljišta, putna infrastruktura, izmeštanje pijace, sređivanje atmosferskih kanala, sudbina Javnih preduzeća, socijalna situacija u opštini Temerin, završetak niz započetih investicija. Andraš Gustonj je istakao da će se potruditi da se uspostave bolje veze sa pokrajinom i Republikom, kao i da se poboljša međunarodna saradnja, a kao posebnu opasku je naveo i stavljanje opštinske administracije u službu građana.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 07, 08, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *