Biciklistička staza u Temerinu u jako lošem stanju

Opština Temerin se može pohvaliti da ima jednu od najdužih biciklističkih staza u državi, koja se pruža od ulaza u Bački Jarak, kroz ceo Temerin, sve do izlaza prema Bečeju u dužini od oko 15 kilometara.




        Pored privilegije koju imaju biciklisti temerinske opštine, mora se istaći da je na više mesta staza ruinirana i prosto se ne vidi od trave. Naime u Novosadskoj ulici kojom se i pruža  pomenuta staza ima dosta firmi, tako da je ispred mnogih kolskih ulaza staza izlomljena, a pogotovo na onim mestima gde prelaze teška teretna vozila. Takođe na mnogim delovima staze, krošnje stabala padaju tako reći do same staze, tako se stvaraju i dodatni problemi biciklistima, pogotovo u večernjim satima kada je vidljivost smanjena.

         Iz opštinske Komunalne inspekcije obaveštavaju da bi meštani trebali ispred svojih kuća da otešu krošnju u visini od 2,5 metara kako bi nesmetano tekao i biciklistički saobraćaj.Isto tako ovih dana komunalni redari popisuju „kritične“ lokacije gde je staza izlomljena, i ako se utvrdi da su to uradila teška vozila  firmi na tim lokacijama, uputiće dopise da se iste poprave ili izbetoniraju nove.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 08, 08, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *