Nagradni Konkurs „Moja baštica“

Informativni magazin i turističko-poslovni adresar Ravnica INFO raspisuje nagradni Konkurs pod nazivom „Moja baštica“ – izbor za najlepše dvorište kuće i terasu-balkon.

        Posle mnogo sugestija na ovu temu koje su stigle u našu redakciju odlučili smo da organizujemo takmičenje za izbor najlepšeg dvorišta i najlepše terase-balkona na teritoriji Šajkaške i okoline.

Pogledajte do sada prijavljena dvorišta i glasajte!

Kliknite na baner „Moja baštica“ ispod




        Opšti cilj takmičenja je podsticanje ruralnog razvoja, posebno turizma, očuvanje autohtone ruralne baštine i tradicije za lepšu i zdravu životnu sredinu, kao i podizanje svesti građana o značaju uređenja i očuvanja životne sredine. Briga o sopstvenom dvorištu, ulici, mestu i njegovoj čistoći i uređenosti doprinosi i boljoj turističkoj ponudi ovog kraja.

        Želja nam je da bar na trenutak istaknemo u prvi plan ljude koji su odlični primeri kako neko ličnim angažovanjem može doprineti da se njihovi najbliži, komšije i slučajni prolaznici osećaju prijatnije, a samim tim budu i mnogo raspoloženiji i tako podele tu lepotu i sa drugima. 

        Ocenjivaće se prostorni odnosi sadržaja u dvorištu, održavanje i negovanje biljaka i zelenila, stil, uklapanje u pejzaž i tradicionalne oblike, autentične biljne vrste, tradicionalni ruralni elementi poput starih tremova i bunara, baštice.

        Ravnica INFO i drugi sponzori ovog takmičenja će za najbolje obezbediti nagrade i diplome (potpuna lista nagrada biće objavljena do 15. avgusta 2009. do kada je i otvoren poziv svim zainteresovanim sponzorima), a za sve učesnike zahvalnice. Svečana dodela nagrada, diploma i zahvalnica održaće se u septembru 2009. godine.
        Pored opštih pobednika u svakoj kategoriji proglasiće se pobednici i u svakom mestu u kojem bude bilo dovoljno prijavljenih učesnika.

        Obrazovaće se Komisija čiji će zadatak biti da na osnovu utvrđenih kriterijuma sprovede postupak i izvrši izbor:
        1. najlepše uređenog dvorišta;

        2. najlepše uređene terase-balkona.

        Glasanje će biti moguće na Internet stranicama na kojim će se postavljati slike prijavljenih učesnika. 6 učesnika sa najvećim brojem glasova ulaze u uži izbor i njih će obići Komisija koja može po sopstvenoj proceni uvrstiti u uži izbor najviše 2 učesnika u svakoj kategoriji koji ne dobiju dovoljan broj elektronskih glasova.
        Obilazak prijavljenih učesnika koji uđu u najuži izbor biće organizovan u direktnom dogovoru sa njima.

        Nakon sprovedenog celokupnog postupka prijavljivanja zainteresovanih građana, neposrednog obilaska i konstatovanja činjenica Komisija će doneti odluku o najboljima.

        Pozivamo sve zainteresovane pejzažne arhitekte, ljude koji se bave hortikulturom, ekologijom i turizmom kao i druge stručnjake u ovoj oblasti da nam svojim učešćem, savetima ili na drugi način pomognu u formiranju stručne i relevantne Komisije koja će svojim kredibilitetom ovom takmičenju obezbediti potreban nivo i zdrav takmičarski duh.
        Svi zainteresovani građani, sa teritorije Šajkaške i okoline, mogu da se prijave do 15. septembra 2009. godine. 

        Svoje prijave možete poslati isključivo putem Kontakt obrasca na sajtu Ravnica INFO.
        Za sve potrebne informacije ukoliko nemate pristup Internetu pozovite 060 39 88 195.

        Prijava treba da sadrži:

1. Ime i prezime osobe za kontakt,

2. Tačnu adresu,

3. Broj telefona,

4. E-mail adresu .
       Uz prijavu je neophodno priložiti 6 fotografija u .jpg formatu. Ukoliko ne možete sami da pripremite fotografije javite se telefonom, klasične fotografije biće obrađene, postavljene i ne vraćaju se.

        Verujemo da će se odazvati veliki broj učesnika i da će učesnici pored nagrada sa ovog takmičenja poneti i pozitivne emocije i novu energiju.

         Dalje informacije o ovom takmičenju biće dostupne ovde kao i putem štampanog promotivnog materijala.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 01, 09, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *