Vojvodini drugi trofej na penale!

Osmi tradicionalni međunarodni kadetski turnir “Živko Kondić” u Kaću




Posle trodnevnih izuzetno zanimljivih borbi i odigranih devet utakmica, spuštena je zavesa na tradicionalni, osmi po redu, Međunarodni kadetski turnir „Živko Kondić“, koji u Kaću, u znak sećanja na tvorca modernih temelja kluba, organizuje OFK Jugović.

Pošto je u prošlogodišnjem finalu Vojvodina na penale savladala beogradski Partizan, „lale“ su i ovaj put na isti način ponovile uspeh, ali protiv drugog, takođe „ljutog“ rivala. „Crveno-beli“ su se u odučujućem meču za laskavi trofej sastali sa „kanarincima“, komšijama sa novosadske Detelinare, ali u regularnom toku nije bilo pogodaka, iako su obe ekipe imale po nekoliko šansi, od kojih je najbolju propustio Srđan Đorđević, napadač Novog Sada. Potom se pristupilo izvođenju penala, a prvi do prednosti su došli „kanarinci“, pošto je u drugoj seriji Uglješa Radinović umesto mreže pogodio prečku. Međutim, tada je na scenu stupio golman „lala“ Dragan Vojvodić, koji bravurozno zaustavio udarce Mihajla Popovića i kapitena „kanarinaca“ Miće Radinovića, a pošto su njegovi klupski drugovi bili precizni, usledila je velika radost dečaka u „crveno-belom“, uz pesmu „sad si uz’o trofej, Zorane“, posvećenu njihovom treneru Zoranu Vasiljeviću. Treba istaći da je uspeh Vojvodine još veći, ako se zna da je novosadski superligaš na ovom turniru nastupio isključivo sa dečacima rođenim 1993. godine, iako je pravo nastupa imalo 1992. godište, što znači da su ostale ekipe bile u proseku godinu dana starije.

 U meču za treće mesto beogradski Partizan je nadigrao Borac iz Banja Luke i zasluženo slavio sa 2 : 0, dok je najuzbudljivija utakmica finalnog programa viđena u meču za peto mesto, u kome su domaćini posle izvođenja penala savladali Banat iz Zrenjanina. U regularnom toku Kaćani su dva puta vodili, Zrenjaninci dva puta stizali njihovu prednost, da bi se u penal seriji istakao golman „tobdžija sa Sigeta“ Nemanja Kovačević, koji je na panterskim intervencijama zaustavio udarce Nikole Krstinića, Stefana Ercega i Aleksandra Grbana, a jedini ga je savladao Stojan Jakovljević, Kaćanin u dresu Banata. Pošto su za Jugović sa bele tačke bili uspešni svi izvođači, nije bilo potrebe da domaći šutiraju u četvrtoj seriji, pošto im je sjajni čuvar mreže već doneo peto mesto.

Nakon finala, usledila je dodela pehara, plaketa i priznanja svim ekipama učesnicama i najboljim pojedincima, i to Draganu Vojvodiću iz Vojvodine kao najbljem golmanu, Milošu Vujmiloviću iz Borca kao najboljem strelcu sa tri postignuta pogotka i Mići Radanoviću iz Novog Sada kao najboljem igraču.

Na kraju, treba istaći da je Memorijal „Živko Kondić“ organizovan na izuzetnom nivou, uz veliko zadovoljstvo i reči hvale svih učesnika, gostiju i posmatrača, a najveći teret su podneli sekretar kluba Marko Marić, tehnički direktor Jovo Petrović, sportski direktor Mile Popović, direktor marketinga Živan Milutinov Žica i domar i ekonom Rajko Kutić.

Finale:

VOJVODINA – NOVI SAD 0 : 0 penalima 4 : 3

Gledalaca 800. Sudija Svetozar Živin (Novi Sad). Strelci iz penala: Zdravko Kantar, Petar Ilić, Aleksandar Jovanović i Vladimir Silađi za Vojvodinu, a Dalibor Ivanić, Jovan Kovrlija i Filip Bajić za Novi Sad. Neiskorišćeni penali: Uglješa Radinović za Vojvodinu, a Mihajlo Popović i Mićo Radanović za Novi Sad.

VOJVODINA: Vojvodić, Preveden, Radovanović, Poletanović, Kantar, Meić, Vukaljević, Radinović, Nedić, Radoja, Ilić. Igrali su još: Tesla, Jovanović, Vukelić, Slepčević, Petković, Silađi, Vulović. Trener: Zoran Vasiljević.

NOVI SAD: N. Bajić, Matić, Pastor, Obradović, Radanović, Čolić, Cimeša, Ivanić, Đorđević, Radin, Popović. Igrali i: Jovanović, Mijić, Marojević, Zdravković, Kovrlija, F. Bajić, Gelić. Trener: Goran Raičević.

Utakmica za treće mesto:

PARTIZAN – BORAC 0 : 2 (0 : 1)

Gledalaca 500. Sudija Danilo Grujić (Novi Sad). Strelac: Filip Marković dva.

PARTIZAN: Žeravić, Agović, Cvetanović, Đukić, Pilica, Leković, Marković, Janković, Milinković, Filipović, Milovanović. igrali su još: Nurković, Luković, Novović, Mitić, Mihajlović, Džuburdić, Tomić, Terzić, Simović. Trener: Slađan Šćepović.

BORAC: Kresović, Tukić, Laketić, Runjić, Smiljić, Ivić, Banjac, Dujaković, Šakić, Grahovac, Vujmilović. Igrali i Bulić, Došenović, Vujinović, Vrebac, Šestić, Simić. Trener: Velimir Stojnić.

Utakmica za peto mesto:

JUGOVIĆ – BANAT 2 : 2 (1 : 1) penalima 5 : 3

Gledalaca 250. Sudija Marko Todorović (Novi Sad). Strelci iz igre: Živko Lakić i Dejan Letić za Jugović, a Vuk Babić i Slobodan Studen za Banat. Strelci iz penala: Strahinja Babić, Živko Lakić i Dmitar Vujaković za Jugović, a Stojan Jakovljević za Banat. Neiskorišćeni penali: Nikola Krstinić, Stefan Erceg i Aleksandar Grban za Banat.

JUGOVIĆ: Sabo, Kapetanović, Kuzmanović, Vujaković, R. Lakić, Knežević, Tepić, Nižić, Ž. Lakić, Babić, Letić. Igrali su još: Kovačević, Ostojić, Đurković, Blažić, Vilovski, Stanar, N. Lakić, Božić, Ćulum, Nikolić, Burger. Trener: Slobodan Kajtez.

BANAT: Pajović, Dakić, Krstinić, Stanković, Trkulja, Babić, Grban, Vukosavljev, Erceg, Matijašević, Anđelković. Igrali su još: Torđan, Perutka, Jakovljević, Radulović, Studen, Drndarević. Trener: Nebojša Miletić.

DECA SA KOSOVA UVELIČALA TURNIR

U vreme održavanja Memorijala „Živko Kondić“, u Kaću su gostovala 42 dečaka i devojčice i osam odraslih osoba iz sela Vrbovac kod Kosovske Vitine, koji nisu propustili priliku da posete ovu zanimljivu sportsku manifestaciju, posmatraju utakmice i slikaju se za učesnicima. Gostovanje Kosovara je upriličeno povodom bratimljenja Mesne zajednice Kać i novoosnovane srske opštine Kosovska Vitina, čije je sedište upravo u Vrbovcu.

Pored dočeka i smeštaja gostiju sa Kosova, Mesna zajednica Kać je i suorganizator Memorijala „Živko Kondić“, pruživši OFK Jugović značajnu pomoć u nabavci pehara, plaketa i priznanja za sve ekipe učesnice i najistaknutije pojedince, ali i u pripremi nadaleko poznatog „bačkog doručka“, koji se, već po tradiciji, priređuje pre podne drugog dana turnira.

Treba istaći da su poklone za najboljeg igrača, strelca i golmana obezbedili i Mirko Vučurević, vlasnik FK Banat, u vidu tri najnovija modela ručnih časovnika marke „Nivada“, kao i Uroš Milojković, vlasnik DOO „Školska knjiga“ i predsednik Teritorijalnog fudbalskog saveza Novi Sad, u vidu kompleta knjiga koje je objavila njegova izdavačka kuća.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 29, 06, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *