U finalu Vojvodina i Novi Sad

Osmi tradicionalni međunarodni kadetski turnir „Živko Kondić“ u Kaću




Posle dvodnevnih kvalifikacionih borbi na prelepom Sportskom centru „Siget“ u Kaću, poznati su parovi završnice Osmog tradicionalnog memorijalnog kadetskog turnira „Živko Kondić“, koji organizuje OFK Jugović. Na osnovu rezultata i plasmana ostvarenih u okviru grupa, u finalu će se sastati „večiti“ novosadski rivali Vojvodina i Novi Sad, u utakmici za treće mesto snage će odmeriti Partizan iz Beograda i Borac iz Banja Luke, dok će u susretu za peto mesto rivali biti Banat iz Zrenjanina i domaći Jugović.

Turnir su otvorili Jugović i Vojvodina, utakmicom u kojoj su Kaćani pružili žestok otpor favorizovanom rivalu. Mogućnost iznenađenja je već u 5. minutu, golom postignutim glavom posle kornera, najavio Živko Lakić, a tim rezultatom se otišlo na odmor. Učenici Zorana Vasiljevića su u nastavku dodali gas i ubrzo poravnali rezultat, da bi potom obe ekipe propustile po nekoliko prilika da dođu u vođstvo. Strelac gola za Kaćane, Živko Lakić, je sredinom drugog poluvremena zbog prigovora zasluženo dobio drugi žuti karton, a „plavo-beli“ su sve do finiša odolevali sa igračem manje, da bi u poslednjem sekundu nesretno i nespretno primili gol, za njihovu tugu i veliku radost u „crveno-belom“ taboru.

Novi Sad i Banat iz Zrenjanina su u drugom meču odigranom premijernog dana turnira podelili bodove, što je. prema prikazanoj igri. potpuno realan ishod. Banaćani su poveli preko Stefana Ercega, u završnici prvog poluvremena izjednačenje je doneo Srđan Đorđević, a u nastavku su se u otvorenoj borbi smenjivale šanse u oba kaznena prostora, ali nije došlo do promene rezultata.

U duelu između Jugovića i Borca gosti su ubedljivo slavili sa 4 : 0, a posebno se istakao trostruki strelac Vujmilović. Utisak je da su se Kaćani i emotivno i fizički istrošili u meču odigranom prethodnog dana protiv Vojvodine, tako da puleni Velimira Stojnića nisu imali težak posao.

Najkvalitetniji i najborbeniji susret u takmičenju po grupama odigrali su Novi Sad i Partizan, a mali „kanarinci“ priredili su prvorazredno iznenađenje savladavši Beograđane sa 1 : 0. Prednost ekipi sa Detelinare doneo je u uvodnom delu utakmice Srđan Đorđević, a čitav meč su učenici Gorana Raičevića odigrali taktički izuzetno disciplinovano, organizovano se braneći i preteći iz uigranih konti, tako da su zasluženo skinuli „skalp“ velikom rivalu. Treba istaći da su i „crno-beli“ imali nekoliko kolosalnih šansi, ali su iz propustili što zbog nespretnosti napadača, što zbog sjajnih intervencija golmana Novosađana Nemanje Bajića.

Vrlo bitan meč između Banata i Partizana počeo je furiozno! Beograđani su u 5. i 7. minutu, preko Filipovića i Milovanovića došli do ubedljivog vođstva, ali je već u 12. minutu Anđelković vratio svoj tim u igru. Iako je do kraja bilo šansi na obe strane, a više su ih stvorili puleni Slađana Šćepovića, rezultat je ostao nepromenjen, što je Partizan odvelo u borbu za treće, a Banat za peto mesto.

U odlučujućem meču za plasman u finale, Banjalučani su ušli oprezno, sa namerom da igraju na bod, koji bi im bio dovoljan za zauzmu prvo mesto u grupi. Međutim, pokazalo se da kod mlađih kategorija takve kalkulacije ne prolaze, pa su Novosađani iskoristili inicijativu koju su im dečaci iz Borca prepustili i poveli sa 1 : 0, a u finišu, kada je protivnik krenuo na sve ili ništa, ofanzivnije i otvorenije, iz kontranapada je usledila još jedna kazna, za konačnih i zasluženih 2 : 0.

REZULTATI, STRELCI I TABELE:

„A“ GRUPA: Jugović – Vojvodina 1 : 2 (Ž. Lakić – Vukaljević dva), Jugović – Borac 0 : 4 (Vujmilović tri, Grahovac), Vojvodina – Borac 2 : 0 (Vukaljević, Ilić). Tabela: 1. Vojvodina 6 bodova, 2. Borac 3 boda, 3. Jugović bez bodova.

„B“ GRUPA: Novi Sad – Banat 1 : 1 (Đorđević – Erceg), Novi Sad – Partizan 1 : 0 (Đorđević) Banat – Partizan 1 : 2 (Anđelković – Filipović, Milovanović). Tabela: 1. Novi Sad 4 boda, 2. Partizan 3 boda, 3. Banat 1 bod.

SASTAVI:

VOJVODINA: Tesla, Preveden, Slepčević, Meić, Kantar, Poletanović, Vukaljević, Radinović, Jovanović, Nedić, Ilić. Igrali i Vojvodić, Vukelić, Radovanović, Radoja, Petković, Silađi, Vujović.

NOVI SAD: N. Bajić, Matić, Pastor, Obradović, Radanović, Čolić, Cimeša, Ivanić, Đorđević, Radin, Popović. Igrali i: Jovanović, Mijić, Marojević, Zdravković, Kovrlija, F. Bajić, Gelić.

PARTIZAN: Žeravić, Pantić, Cvetanović, Leković, Pilica, Đukić, Marković, Janković, Tomić, Filipović, Milovanović. Igrali i Terzić, Mitić, Agović, Milinković, Nurković, Džuburdić, Novović, Simović.

BORAC: Kresović, Tukić, Laketić, Runjić, Smiljić, Ivić, Banjac, Dujaković, Šakić, Grahovac, Vujmilović. Igrali i Bulić, Došenović, Vujinović, Vrebac, Šestić, Simić.

BANAT: Pajović, Dakić, Krstinić, Stanković, Trkulja, Babić, Grban, Vukosavljev, Erceg, Matijašević, Anđelković. Igrali i Torđan, Perutka, Jakovljević, Radulović, Studen, Drndarević.

JUGOVIĆ: Sabo, Kapetanović, Kuzmanović, Vujaković, R. Lakić, Knežević, Stanar, Blažić, Ž. Lakić, Babić, Nižić. Igrali i Kovačević, Ostojić, Letić, Đurković, N. Lakić, Božić, Ćulum, Nikolić, Burger.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 29, 06, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *