U Temerinu niko ne haje za fudbalom

Jedan od najstarijih vojvođanskih klubova TSK iz Temerina pred gašenjem




        Jedan od najstarijih klubova u Vojvodini FK TSK iz Temerina (osnovan 1913.) ovih dana umesto da slavi 95. rođendan prolazi kroz najteži period od osnivanja. Naime, i treći pokušaj da se održi godišnja Skupština kluba je propao, a kolika je ne zainteresovanost kazuje i činjenica da među malobrojnim koji su došli nije bilo ni jednog igrača osim kapitena Tamaša Varge. Od rukovodstva  kluba na zakazani sastanak su se pojavili samo predsednik i zakazivač Skupštine Dragan Rabljenović, kordinator mlađih kategorija Milan Tepić i nekoliko navijača. Naravno nije bilo kvoruma i Skupština je otkazana.
         Ono što valja istaći je da od dolaska postojeće uprave kluba od pre par godina, klub tone sve niže i niže, a ovog proleća je ispao u najniži stepen takmičenja, u Gradsku ligu.
         Sa druge strane iz opštinskog Veća – resor sporta su nam pismeno potvrdili da su sve obaveze prema TSK-u isplaćene te da klub sa parama koje dobija iz opštinskog budžeta može bez problema da se takmiči u rangu takmičenja u kojem je bio. Kako stoji u saopštenju, odlukom Komisije za sport je izglasano da se opštinskim parama plaća put na utakmice, kotizacija za sve igrače i članove uprave kluba, troškovi suđenja kao i dodatni troškovi koji su iskazani preko stavke popularnosti i masovnosti sporta tj. fudbala. Na rukovodstvu kluba je ostalo da „pronađe“ sredstva za stipendije igračima i platu treneru, a te pare ne bi trebale da budu velike pošto se radi o nižem stepenu takmičenja. Isto tako stoji da klub dobija znatna sredstva i od Prve Mesne zajednice, iznajmljivanja restorana i sponzora.
         Jedini čovek koji se još zalaže za ovaj klub je predsednik Skupštine, Dragan Rabljenović, ali posle najnovijeg kraha organizovanja skupštine, u razgovoru sa prisutnim novinarima je istakao da će se i on povući, a da će u narednom periodu ključeve od objekta Gradskog stadiona vratiti u Prvu Mesnu zajednicu, na čijoj se teritoriji klub i nalazi.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 23, 06, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *