Do opstanka evro-golovima!

Vojvođanska liga Zapad–30. kolo: Jugović–Cement (Beočin) 3:1(3:1)

KAĆ. – Sportski centar „Siget“. Gledalaca 300. Sudija: Pera Topčiov (Novi Sad) 7. Strelci: Samarxić u 3, Srdić u 13. i 19. minutu za Jugović, a Romić u 18. minutu za Cement. Žuti kartoni: Grozdić, Suvara, Srdić, Samardžić (Jugović), Lukoja, Marković (Cement). Crveni karton: Rakić (Cement) u 73. minutu zbog udaranja protivničkog igrača.

JUGOVIĆ: Suvara 7; Antonić 7; Miljanić 7,5 (od 32. Petrović 6,5); Lakić 7,5; Grozdić 7; Plavšić 8,5 (od 62. Vujaković 7); Živanov 8; Čičak 8; Samarić 7,5; Srdić 8 (od 74. Sukara 7); Vujović 7,5.

CEMENT: Nikitović 6,5; Bursać 7; Rakić 6,5; Stojković / (od 15. Marković 6,5); Celin 7, Popović 7, Stipančević 7 (od 59. Trifunović 7), Ćurišić 6,5 (od 46. Popadić 7); Jovanović 6,5; Romić 7, Lukaja 7.

Igrač utakmice: Siniša Plavšić (Jugović) 8,5.

Derbi kola odigran na “Sigetu” za nijansu je prevazišao očekivanja, a “tobdžije sa Sigeta” su se punom merom revanširale Beočincima za poraz od jesenas, prvi koji su pretrpeli u tom delu sezone – tek u 15. kolu.

Iako je ova utakmica imala izuzetan značaj za Kaćane, koje bi poraz vodio u područnu ligu nakon 20 uzastopnih sezona u pokrajinskom stepenu takmičenja, mladi trener, Goran Nakomčić je povukao hrabar potez i na teren poslao ekipu sa čak pet bonus igrača, što se, uz iskusne Živanova, Lakića, Srdića, Samardžića, Suvaru i kapitena Plavšića, pokazalo kao pun pogodak i pravi recept za spoj mladosti i iskustva. Mada im je i bod obezbeđivao opstanak u Vojvođanskoj ligi, “plavo-beli” su od startnog zvižduka sudije Topčiova zaigrali borbeno i ofanzivno, a na momente i lepršavo, dopadljivo za oko i dušu. Takav pristup je nagrađen već u prvoj ozbiljnijoj akciji, kada je Samardžić vešto izbegao ofsajd zamku i sa petnaestak metara, iskosa, sa leve strane, neodbranjivo zakucao loptu u dalje rašlje. Radost Kaćana se još nije ni stišala, a mladi Antonić je iskoristio smušenost gostujuće odbrane, ukrao loptu na uglu peterca i potom nesebično vratio loptu do Srdića, koji je iz trka pogodio isto mesto kao i njegov saigrač iz navalnog reda.

Na novi pogodak se nije dugo čekalo: svega pet minuta kasnije, Romić je izuzetno snažno izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, putanja lopte je iznenadila golmana Suvaru koji je uspeo samo pesnicama da je odbije u sopstvenu mrežu. I kada su se Beočinci ponadali da je ovaj gol uvod u preokret, već u sledećem napadu Srdić se odlučio na udarac sa sedamanaest metara, gotovo iz mesta, ali što zbog snage Kaćaninove levice, što zbog zaklonjenosti od strane svojih odbrambenih igrača, Nikitović je kasno reagovao, pa je lopta za dvadeset minuta po treći put završila u njegovoj mreži, sada u levom donjem uglu. Do odlaska na odmor zabeležili smo povredu mladog Miljanića, kome je koleno izašlo, a potom se vratilo u ležište, zbog čega je morao biti zamenjen.

U drugom delu igre borba se još više rasplamsala, a koliko su se fudbaleri oba kluba bili istrajni u nameri da ostvare pozitivan rezultat dovoljno oslikava podatak da je sudija Topčiov na ovom meču opravdano pokazao šest žutih i jedan crveni karton, i to kapitenu gostiju Rakiću, koji je u 73. minutu udario napadača domaćih Samardžića rukom u predelu lica, u trenutku kada ovaj nije bio u posedu lopte. Treba istaći da su Kaćani od 62. minuta igrali sa šest, a od 74. minuta sa sedam bonus fudbalera na terenu, što ih nije sprečavalo da u brzim kontranapadima budu vrlo opasni po gol Beočinaca, dok je, sa druge strane, granitna odbrana predvođena britkim Lakićem izdržala sve atake gostiju koji su silno želeli da, ako ne mogu da stignu do boda, ono bar ublaže poraz.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 23, 06, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *