Dečji radovi prodavani kao suveniri

Prva prodajna izložba dečjih radova u Šajkašu i Mošorinu


        U organizaciji nastavnika likovnog vaspitanja i razrednih starešina viših razreda a na inicijativu Učeničkog parlamenta, u holu Osnovne škole “Isidora Sekulić“, održana je proteklog vikenda prodajna izložba učeničkih radova. Izloženo je i ponuđeno na prodaju oko 250 radova koje su uradili učenici od trećeg do sedmog razreda. Ovde su se mogli naći brojni ukrasni i upotrebni predmeti poput ogrlica, slika, ramova za slike, stolica, vaza, lampi… Realizacija ove zaista zanimljive ideje trajala je od početka februara. O samoj ideji školski psiholog Ivana Lepojević kaže:
         – U sandučetu namenjenom dečjim pitanjima i predlozima pronađen je predlog Dragica Radin, učenice petog jedan razreda. Pozvali smo je i ona je ovu ideju obrazložila. Učenički parlament je to prihvatio i sada sve to realizujemo. Nadamo se da će ovo postati tradicionalna manifestacija u našoj školi.
          Nastavnici likovnog vaspitanja, Aleksandra Živković i Mladen Kanazir, pomagali su učenicima u ostvarivanju njihovih ideja. Učenici su, kako kaže Aleksamdra, sve to sa oduševljenjem prihvatili što najbilje pokazuju i sami radovi.
         – Nama je i po programu u petom razredu bila tema izrada upotrebnih predmeta pa im je to donekle i poznato. Posebno su zadovljni što će oni odlučivati o trošenju novca od prodaje. Naročito su se svojim radovima istakli učenici šestog tri razreda. Izdvojila bih dve veoma lepe i neobične lampe. Jednu su već prodali a za drugu se mnogi interesuju. Šteta je što na izložbu nije došlo više roditelja da svojim prisustvom i simboličnom kupovinom daju podršku svojoj deci. Naša deca su izuzetno maštovita – ističe Aleksandra.
          Pronašli smo i autore jedne od pomenutih lampi, Tamaru Drinić i Ljubu Đurića, koji su zajedno radili a ideju su dobili iz jedne dečje emisije koju su nedavno gledali. Lampu će prodati za tristo dinara iako, kažu, vredi mnogo više.
          Predmeti koji su ostali nakon prodaje biće izloženi u školskim ormarićima koje ima svako odeljenje, a prodaja će se ponovo organizovati u centru Šajkaša kad to dozvole vremenski uslovi. I u Odeljenju škole u Mošorinu takođe je prrovedena ovakva ideja i prodajna izložba.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 24, 03, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *