Predsednik opštine obišao gradilište u Sirigu

Radovi na izgradnji novog objekta Predškolske ustanove „Veljko Vlahović“ u Sirigu nastavljeni su čim su to vremenski uslovi dozvolili.

        Tokom ove nedelje postavlja se krovna konstrukcija, nakon čega sledi pokrivanje objekta, a kompletni radovi na ovoj zgradi vrtića planirano je da se završe do kraja godine.
        Gradilište je obišao predsednik opštine Stojan Tintor i u razgovoru sa neimarima iz prve ruke saznao kako napreduju radovi.
        – „Trenutno u našoj opštini se grade dva nova objekta u kojima će biti smešteni najmlađi sugrađani. Objekat u Sirigu imaće oko hiljadu kvadratnih metara savremeno opremljenog prostora gde će se smestiti jaslice, celodnevna odeljenja i odeljenja predškolske grupe.“ -naglasio je gradonačelnik Tintor.
        Vrtić u Mesnoj zajednici Staro Đurđevo biće rešen u okviru izgradnje druge faze Osnovne škole „Petar Kočić“ i biće smešten u adekvatan prostor u starom delu škole koji će biti prilagođen potrebama mališana.
        – „U proteklih nekoliko godina značajna sredstva usmerena su za rešavanje potreba mladih. Tako smo krenuli u izgradnju nove škole u Mesnoj zajednici Staro Đurđevo, vrtića u Sirigu, završetak sportske hale u Bačkom Jarku, rekonstrukciju Doma kulture, bioskopske sale, galerije, opremanje i adaptaciju školskih objekata. Svakako, ne može, a da se ne spomenu izgradnja sportskih terena, trim staze i dečija Ciciban igrališta koje svakodnevno koriste naši sportisti, rekreativci i najmlađi.
        Planova je mnogo, deo njih će na realizaciju morati da sačeka pošto su sredstva jedini ograničavajući faktor.“ – istakao je predsednik opštine Temerin, Stojan Tintor, nakon obilaska gradilišta u Sirigu.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 25, 03, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *