Mladost Čelik na tronu

Završen Međunarodni rukometni turnir „Mladost 2008“

        Superligaš Mladost Čelik iz Bačkog Jarka je proteklih dana bio domaćin prvog Međunarodnog rukometnog turnira, a povodom 50 godina igranja rukometa u tom mestu. Prvog dana turnira su se sastali superligaši Vojvodina Železničar i Vrbas. Novosađani su taj meč dobili 26:20 (12:10) i plasirali se u finale. U drugom polufinalnom meču domaći Mladost Čelik je igrao protiv mađarskog prvoligaša ekipe Delfina iz Kečkemeta. Jaračani su bili ubedljivi i taj meč rešili u svoju korist 26:22 (11:11).

        U borbi za treće mesto Vrbas je izgubio od Delfina 32:26 (17:12), tako da je pehar sa bronzanom posvetom sasvim zasluženo otišao u ruke kapitena Delfina.

        U finalnoj utakmici ekipa Mladost Čelik je pobedila Vojvodinu Železničar 26:22 (13:12) i sasvim zasluženo osvojila pehar koji ostaje u trajnom vlasništvu.

        Za najboljeg strelca turnira proglašen je Marko Radojčić iz Mladost Čelika koji je 16 puta pogodio cilj. Najbolji golman je Zoran Jocović takođe iz ekipe domaćina, dok je najbolji igrač turnira Robert Berta iz ekipe Delfina.

         Ispred Rukometnog saveza Vojvodine, veliki pehar za uspešan neprekidan rad i saradnju je uručio generalni sekretar RSV Jova Popović. Pehar namenjen pobedniku turnira ispred Rukometnog saveza južno Bačkog okruga uručio je generalni sekretar okruga Stevan Popov.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 11, 02, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *