Sedam novajlija na Sigetu

Završetkom prelaznog roka OFK Jugović kompletirao redove

Seniorski pogon OFK Jugović iz Kaća, drugoplasirane ekipe Vojvođanske lige Zapad, kompletirao je redove u četvrtoj sedmici pripremnog perioda, odnosno nakon završetka zimskog prelaznog roka. „Tobdžijama sa Sigeta“ pristupilo je sedam novajlija, i to Saša Prolić (Borac, Novi Sad), Zoran Šljivić (Železničar Novi Sad), Miroslav Radojičić (Radnički, Irig), Stevan Vujičić (Petrovaradin), Aleksandar Laništanin (ustupljen od superligaša Vojvodine, jesenas igrao za Fruškogorac iz Sremske Kamenice), Miloš Vujović (takođe ustupljen od Vojvodine, u prošloj polusezoni nastupao za Slogu iz Temerina) i Aleksandar Paprić (ustupljen od Proletera iz Novog Sada, jesenas igrao za Šajkaš iz Kovilja), dok je od standardnih igrača redove Kaćana napustio samo Zoran Bojović, koji je ustupljen Sremcu iz Čerevića, drugoplasiranoj ekipi Područne lige Novi Sad. Uz to, OFK Jugović je nastavio saradnju sa komšijskim Dinamom iz Budisave, u čije redove su prešla dvojica mladića, Slobodan Nikolić (1988. godište) i Srđan Srdić (1989), dok je Nenad Perić (1987) pokušati da pomogne Titelu u borbi za opstanak u Područnoj ligi. Ipak, možda i najveća pojačanja su ostanci pouzdanog veziste Dragana Nišića, koji je već bio „viđen“ kao član konkurentske Mladosti iz Bačkog Petrovca, i stamenog štopera Vojislava Hajdera, čiji je odlazak u vojsku prolongiran za šest meseci.

Šef stručnog štaba Božidar Pantelić, koji je jesenas preporodio „plavo-bele“ i od istog tima koji se u sezoni 2006/2007 borio za opstanak stvorio pobedničku mašinu,u prolećnim borbama za bodove računaće ukupno na 23 igrača. Na njegovom spisku su golmani Nebojša Suvara i Stevan Vujičin, iskusni igrači Zoran Blažić, Miroslav Živanov, Stojan Lakić, Darko Srdić, Siniša Plavšić, Vojislav Hajder, Vladimir Samardžić, Dragan Nišić, Slobodan Marić, Strahinja Delić, Miroslav Radojičić, Saša Prolić, Zoran Šljivić i Aleksandar Paprić, „bonusi“ Vladimir Petrović (1988), Petar Čičak (1989), Aleksandar Laništanin (1989), Miloš Vujović (1989) i Vladimir Antonić (1990), odnosno Mićo Miljanić (1990) i Dmitar Vujaković (1991) koji su seniorima priključeni iz omladinskog pogona.


Zimska pojačanja OFK Jugović:
Saša Prolić, Aleksandar Laništanin, Stevan Vujićin, Zoran Šljivić
(stoje sa leva na desno),
Miloš Vujović, Miroslav Radojičić i Aleksandar Paprić
(čuče sa leva na desno).
Foto: Živan Milutinov Žica.

 

        Prema rečima predsednika kluba Vukašina Plavšića, kome je na nedavnoj Skupštini mandat produžen za još četiri godine, ovako bogat i kvalitetan pazar na zimskoj „pijaci“ jasno definiše klupske ambicije, koje su vezane, pre svega, za plasman u Srpsku ligu grupa Vojvodina. Pored dovedenih fudbalera, klub je na već pomenutoj Skupštini kadrovski ojačan ulaskom nekoliko viđenijih kaćkih privrednika u Upravni odbor, tako da će OFK Jugović u trku sa liderom Metalcem AV iz Futoga, ući igrački, organizaciono i finansijski potpuno spreman.

         Sportski direktor Mile Popović ističe da prednost Futošana od osam bodova jeste velika, ali ne i nedostižna, tim pre što od jeseni sledi reorganizacija, pa neće biti prostora za kalkulacije, pošto će se dve trećine lige grčevito boriti za opstanak u pokrajinskom stepenu takmičenja. „Tobdžije sa Sigeta“ upravo u tome vide šansu, da se u fer, viteškom i sportskom nadmetanju upuste u trku za najviši plasman, uz želju i nadu da takav pristup imaju i ostali klubovi, ali i Fudbalski savez Vojvodine, kao i sudijska organizacija.

Sportski direktor OFK Jugović Mile Popović uručuje „plavo-beli“ dres novom članu Aleksandru Laništaninu, u pozadini je klupski grb. Foto: Živan Milutinov Žica

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 12, 02, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *