Vesti sa “Sigeta"

Poraz od Proletera brzo prežaljen

Stara narodna izreka kaže da se prvi mačići bacaju u vodu, pa se, u skladu sa tim motom, u OFK Jugović nisu previše zabrinuli nakon bledog izdanja i ubedljivog poraza (1 : 5) u premijernoj kontrolnoj utakmici protiv novosadskog trećeligaša Proletera sa Slane bare. „Tobdžije sa Sigeta“ pod budnim nadzorom šefa stručnog štaba Božidara Pantelića vredno su nastavili sa svakodnevnim treninzima, a već sutra (nedelja, 3. februar) će imati priliku da poprave utisak u meču sa Sremcem iz Čerevića, drugoplasiranom ekipom Područne lige Novi Sad. Interesantno je da su ova dva kluba u jesenjem delu prvenstva doživela ukupno jedan poraz, odnosno Kaćani su prvi put poraženi tek u poslednjem kolu na gostovanju u Beočinu, dok puleni Ivice Plavšića nisu osetili gorčinu poraza.

Utakmica između OFK Jugović i Sremca iz Čerevića igra se na Sportskom centru „Siget“ u Kaću sa početkom u 14/00 časova, a u „predigri“, koja počinje u 10/45 časova, sastaće se omladinci OFK Jugović i kadeti Novog Sada. Narednu proveru prvi tim Kaćana će imati u sredu, 6. februara, kada će ugostiti Veternik, jesenjeg lidera Područne lige Novi Sad.

         Kada je reč o prelaznom roku, koji je u punom jeku, u redovima „plavo-belih“ nema mnogo odlazaka i dolazaka. „Siget“ je definitivno napustio samo pouzdani komadant odbrane Bojović, koji je ustupljen Sremcu iz Čerevića, a neizvestan je status štopera Hajdera, koji je najavio odlazak u vojsku u martu, i veziste Nišića, koji ima problema da uskladi obaveze na radnom mestu i dolaske na treninge. Pristupnicu Kaćanima za sada je potpisao samo Vujičin, doskora rezervni golman Petrovaradina, a u završnoj fazi su dogovori sa Radojičićem, napadačem Radničkog iz Iriga, i odbrambenim igračem Laništaninom, omladincem novosadskog superligaša Vojvodine koji je jesenas bio ustupljen Fruškogorcu iz Sremske Kamenice. Pored toga, načelno je dogovoreno sa čelnim ljudima srpskoligaša Proletera iz Novog Sada da „tobdžijama sa Sigeta“ ustupe dvojicu ili trojicu igrača iz takmičarskog pogona na koje šef stručnog štaba Slanobaraca Nenad Cerović Škele neće računati u prolećnim borbama za bodove.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 01, 02, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *