Otvorena biblioteka u Isidorinom rodnom mestu

Besplatnim učlanjenjem 32 đaka prvaka osnovne škole „Isidora Sekulić“ ozvaničen je rad ogranka Narodne biblioteke „Stojan Trumić“ iz Titela.

        Članske karte im je uručila Katarina Pantić, knjižničar. Prvačići su bili oduševljeni, pažljivo su razgledali ponuđene knjige i slikovnice za najmlađe. Pojedini su i glasno čitali. Njih četvoro, po dvoje iz svakog razreda, je recitovalo omiljene pesmice. Domaćini su im pripremili slaniše i slatkiše.


        Otvaranju ogranka u Mošorinu, rodnom mestu Isidore Sekulić prisustvovali su Milivoj Petrović, predsednik opštine, članovi opštinskog veća, odbornici SO Titel iz Mošorina, članovi Saveta Mesne zajednice, prosvetni radnici iz škole.


        Bilo je i poklona za biblioteku od osnovne škole, Ružice i Gene Nikolić, a obećali su i drugi da će pokloniti knjige u ogranak koji trenutno raspolaže sa 3500 naslova. – Danas sam srećan jer je uspešno okončana akcija započeta pre šest godina „Isidori u pohode“ u kojoj je nemerljiv doprinos dala karlovačka gimnazija, Drugi program Radio Beograda i mnogi drugi, ističe Marko Simić jedan od pokretača akcije otvaranja biblioteke. Svetlana Arambašić, knjižničar NB „Stojan Trumić“ i član Opštinskog veća zadužena za kulturu ističe da se višegodišnji trud napokon isplatio, jer su pri svakoj kupovini knjiga, odvajali knjige za Mošorin, kao što to rade i  za Šajkaš, uvereni da će i u ovom mestu, uz pomoć lokalne samouprave otvoriti ogranak. Na otvaranje su doneli stotinak novih knjiga.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 23, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *