Punih 16 godina obeležavaju Savindan

Srednjotehnička škola “Mileva Marić” bila je prva škola u Srbiji koja je pre šesnaest godina počela sa obeležavanjem školske slave – Savindana.


        To je ujedno i najveća svečanost škole. Pre četiri godina u ovoj školi školska slava je prerasla u dvonedeljne Svetosavske dane znanja i veština sa idejom da se obogati život škole sa uključenjem što većeg broja učenika i nastavnika. – Nije cilj da se ti dani ne vežu samo za lik Svatog Save, nego za različite oblasti za koje su zainteresovani učenici i profesori, ističe Jadranka Pešti, direktor škole.



        To je prava prilika da se učenici pokažu u drugom svetlu mimo klasičnog odnosa – učionica, profesor učenik. Ovogodišnji Svetosavski dani znanja i veština održaće se od 16. do 27. januara. Počeli su  predstavljanjem obrazovnih profila ugostiteljstva pod nazivom „Slavska trpeza“. Učenici će se nadmetali u znanju iz stručnih predmeta ekonomske oblasti, mašinci kao praktičari, ogledaće  se kao šahisti, u nadvlačenju konopca, besedništvu, pojasniti kako su ljudi živeli u srednjovekovnoj Srbiji, kakvo je bilo pravo u ovom periodu, a biće  više reči o  Srpskom  viteškom  kodeksu. Organizovaće se i kviz Moj tim – moji profesori, biće prikazan film Bele rode moje ravnice magistra Olivera Fojkara, stručnjaka iz Zavoda za zaštitu prirode, a učenici koji uče ruski jezik sa profesoricom Milenom Begojević govoriće na ruskom o Andreju Rubljovu.

        Svetosavska svečanost predviđena je za nedelju 27. januar u 13 časova.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 23, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *