Džudo turnir Temerin 2008

U Temerinu održan 24. Međunarodni džudo turnir pod nazivom Temerin 2008

        U subotu 16. i nedelju 17. februara u Temerinu je održan već tradicionalni Međunarodni džudo turnir. Na turniru je učestovalo preko 1.400 takmičara što je po brojnosti jedan od najmasovnijih, a ujedno i najjačih turnira za mlađe uzrasne kategorije u Srbiji.
        Pored domaćih ekipa iz tako reći svih klubova iz Srbije, na ovom turniru su učestvovale i ekipe iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovačke i Republike Srpske.
        Prvog dana turnira na tatami je izašlo više od 800 boraca i to u konkurenciji poletaraca – poletarki,starijih pionira i pionirki kao i juniora i juniorki.
        Najbolji utisak su ostavile ekipe LSK-a iz Laćarka, domaćin TSK i ekipa Dinama iz Pančeva.
        Drugog dana turnira učestvovali su mlađi pioniri i pionirke kao kadeti i kadetkinje. U nedelju je na tatami izašlo preko 550 mladih boraca, a najbolje partije su zabeležili članovi Džudo kluba Partizan iz Kikinde, Ruma kao i ekipa Cementa iz Beočina.
        Od inostranih ekipa najprijatnije su iznenadile ekipe Mađarske, Republike Srpske i Rumunije.
       
Važno je istaći i to da je Džudo klub TSK bio dobar domaćin, da su svi zadovoljni organizacijom, te da su svi osvajači zlatnih odličja pored pehara dobili i DVD plejer, a po rečima Slavka Obadova – predsednika Džudo saveza Vojvodine, Temerin i TSK zaslužuju najvišu ocenu za organizaciju manifestacije ovakvog tipa.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 17, 02, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *