TSK budućnost srpskog džudoa

Ekipno prvenstvo Srbije u džudou za žene

        Proteklih dana u Mladenovcu je održano Prvenstvo Srbije u džudou za dame. Ekipa temerinskog TSK-a uzela je učešća na ovom takmičenju sa izuzetno mladom ekipom. Ipak, to ih nije omelo da se u Temerin vrate sa osmehom na licu.
        U prvom kolu savladana je ekipa LSK-a iz Laćarka, zatim su redom padali Cement iz Beočina i u polufinalu ekipa Niša. U finalu temerinke nisu uspele da se suprostave najjačoj ekipi u državi novosadskom Partizanu za koji nastupaju bivše temerinke, sestre Prole i treća na Evropskom prvenstvu u Sambou Snežana Delibašić.
        „Bez obzira na poraz u finalu slavlje je počelo na strunjači pre svega što se niko nije nadao ovom uspehu“, kazao je prvi trener temerinki Nedeljko Đukić i dodao „Ekipa TSK-a je sastavljena isključivo od devojaka iz Temerina, sa prosekom oko 15 godina. Za pojačanja nije bilo sredstava, a kako se na kraju ispostavilo ni potrebe. Komentar prisutnih bio je „ovo je budućnost srpskog džudoa“. Svakako treba zapamtiti imena tih devojčica: Anđela Došljin, Tamara Petrović, Mina Vulović, Kristina Aćimović, Tea Tintor, Milica Majkić, Nataša Bošković, Danijela Knežević, Ana Rikanović, Milana Đurđević, Sara Tintor, Nadežda Varga, Anamarija Vujaković i kapiten, inače bronzana sa Evropskog prvenstva u Sambou i najiskusnija, Jelena Babić“, rekao je na kraju tvorac sjajnih takmičara i sigurno najzaslužniji Nedeljko Đukić.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 22, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *